Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 02. 2014. 08:55 >> 08:57

KOŠ UZ ZVUK SIRENE

Novicki pokvario sjajno veče Karmela Entonija

Protekle noći na NBA parkete izašlo je 10 timova. Dirk Novicki je donio pobjedu Dalasu šutem uz zvuk sirene, a pobjede su zabilježili još i Milvoki, Los Anđeles Klipersi, Juta i Golden Stejt.

Dalas je drugi put ove sezone u seriji od tri gostujuće pobjede, sinoć su Dirk Novicki i drugovi slavili u Njujorku rezultatom 110:108. Trijumf je donio Njemac, koji je u zadnjim sekundama meča pogodio preko Karmela Entonija za slavlje Teksašana u "Medison Skver Gardenu".

Novicki je meč završio sa 15 poena, bio je čovjek odluke, ali najefikasniji kod Maveriksa bio je veteran Vins Karter sa 23 poena, Monta Elis imao je učinak od jednog poena manje, dok je Hose Kalderon dodao 20.

Na drugoj strani, Entoni je postigao fantastičnih 44 poena, uključujući trojku za izjednačenje na 108:108 u seriji Niksa od 8:0. Svom učinku je dodao devet skokova i četiri asistencije, ali je Novicki pokvario njegovo sjajno veče. ovo je sedma utakmica u nizu u kojoj je Entoni postigao preko 30 poena, u posljednje tri prosječno je postizao 40.3 poena.

Od njegovih saigrača istakao se Džej Ar Smit koji je postigao 15 poena i Tajson Čendler koji je ubacio 12, a imao je isto toliko skokova.

Ovo je treći poraz u nizu za Njujorčane, šesti u posljednjih sedam utakmica, odnosno deveti u posljednjih 11.

"Kada sam skočio shvatio sam da imam šanse. Nijesam bio siguran da će lopta proći kroz obruč, nijesam bio siguran ni da sam pogodio. Nije mi čak bilo ni do slavlja, ali pobijedili smo i sada nastavljamo dalje", kazao je Novicki nakon trijumfa i pobjedničkog koša.



Milvoki je protiv Filadelfije oborio sopstveni ovosezonski rekord u broju postignutih poena. Baksi su slavili rezultatom 130:110, a prethodno najbolji učinak ove sezone im je bio 117 poena. Takođe, pobjeda od 20 razlike im je najubjedljivija.

Čak sedam igrača pobjedničke ekipe imali su dvocifren košgeterski učinak. Predvodio ih je O.J. Mejo sa 24 poena (postigao sedam trojki), Ersan Iljasova ubacio je 20, a Ramon Sešion dodao je 16. Milvoki je u Filadelfiji prekinuo seriju od 10 poraza na strani, posljednji put u gostima slavili su posljednjeg dana 2013., kada su savladali LA Lejkerse u "Stejpls centru" Baksi još uvvjek imaju najmanje pobjeda u ligi, pet manje od Filadelfije.

Najbolji kod domaćih bili su Tadeus Jang, koji je postigao 28 poena, i Majkl Karter-Vilijams sa 20. Sinoćnji poraz bio im je 11 u nizu, a 10 uzastopni pred svojim navijačima.

U preostalim mečevima, Voriorsi su upisali pobjedu u Detroitu nad Pistonsima 104:96, Klipersi su pobijedili Pelikanse u Nju Orleansu sa 123:110, dok je Juta Džez sa 110:98 na svom terenu bila bolja od Boston Seltiksa.

Rezultati:

Njujork - Dalas 108:110
Filadelfija - Milvoki 110:130
Detroit - Golden Stejt 96:104
Nju Orleans - LA Klipers 110:123
Juta - Boston 110:98

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније