Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 03. 2014. 13:17 >> 13:34

OGROMNA ČAST

Filadelfija "povukla" Ajversonov dres

Filadelfija je odala veliku počast legendarnom plejmejkeru koji je Seventisikserse predvodio do posljednjeg velikog rezultata, NBA finala 2000. godine.

Ajversonov dres sa brojem 3 otišao je u "penziju", podignut je pod svodove dvorane Vels Fargo. Legendarni plejmejker istrčao je ponovo na parket, dok je više od 20.000 navijača skandiralo: "M-V-P! M-V-P!"



"Pokažite mi budalu koja kaže da se snovi ne ostvaruju. Volim ter Filadelfijo, volim vas sve jer ste me prihvatili i dopustili da budem ono što jesam. Dopustili ste da pravim greške, da budem ljudsko biće, da se osjećam kao kod kuće", rekao je Ajverson stojeći pred svojim bivšim dresovima.

Govor je završio riječima: "Sada je vrijeme za žurku!"



Kulminacija ceremonije bilo je podizanje velikog crvenog platna sa Ajversonovim imenom, logom Seventisiksersa i brojem 3 na krov arene.

Dres sa brojem tri podignut je na poluvremenu utakmice Filadelfije i Vašingtona, a zauzeo je mjesto između 34″ Čarlsa Barklija i 10 Morisa Čisa.

Filadelfija je još u novembru objavila da će povući dres sa brojm 3, a održavanje ceremonije je bilo samo pitanje vremena.

Klub ga je 1996. izabrao kao prvog drafta, a u Filadefiji je proveo svoju prvu deceniju košarkaške karijere.



Nastupio je na 11 Ol-Star mečeva, a tokom 21 sezone na parketima najjače lige svijeta postigao je 24.368 poena

Ajverson je odigrao 914 mečeva i regularnom delu sezone, od čega na svega 13 nije bio u startnoj petorci svog tima, imao je izvanredan prosjek od čak 26,7 poena po meču tokom čitave karijere uz 6,2 asistencije i 3,7 skokova, kao i 2,2 ukradene lopte. Na to treba dodati i 71 plej-of meč u kojem je bio još bolji sa 29,7 poena u prosjeku.

Dva puta je bio MVP Ol-stara, bio je ruki godine, četiri puta najbolji strelac lige i 3 puta najbolji kradljivac lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније