Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 03. 2014. 09:26 >> 09:27

DURANT PONOVO BRILJIRAO

NBA: Zaustavljeni šampion i lider lige

Proteklu noć u NBA ligi obilježili su porazi dva favorita, Majamija i Indijane, i nova ubjedljiva pobjeda Oklahome. Lejkersi su još jednom razočarali svoje navijače, sinoć su u svom "Stejpls centru" izgubili od Nju Orleansa.

Nakon sjajne partije u prošloj utakmici, u kojoj je postavio lični i rekord kluba, LeBron Džejms je sinoć protiv Hjustona stao na 22 poena. "Rakete" na svom parketu su slavile rezultatom 106:103, a svi starteri su imali dvocifren košgeterski učinak.

Dvajt Hauard je predvodio svoj tim do trijumfa, sa 22 poena i 16 skokova, i tako prekinuo pobjednički niz Majamija od osam utakmica. Takođe, šamion je u prethodnih sedam mečeva protiv Hjustona nije znao za poraz, ali i to se promijenilo u "Tojota centru".

Džejms Harden je dodao 21 poena, uz 11 asistencija, dok je Tenes Džons takođe imao dabl-dabl učinak, postigavši 19 poena, uz 12 skokova.

U ekipi sa Floride, koja ima dvije pobjede manje od lidera Indijane, najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 24 poena. LeBron je prmašivao u odlučujućim momentima,  u posljednjoj četvrtini za tri pšoena je šutirao 0-3, a prvi put u zadnjih šest utakmica procenat šuta mu je bio ispod 66 odsto.

I Indijana je poražena u noći između utorka i srijede, i to pred svojim navijačima. Na parketu u Indijanapolisu, koji je skoro neosvojiv, slavio je Golden Stejt, košem Kleja Tompsona 0,6 sekundi prije kraja. najefikasniji u Voriorsima sa 25 poena uz 5 skokova, dok je Stefon Kari dodao 19 poena uz 8 skokova i 6 asistencija. Najbolji u Pejsersima bio je Dejvid Vest sa 27 poena i sedam skokova, dok je Pol Džordž ubacio 26 poena uz loš šut iz igre (8/23) i imao 12 skokova.



Kevin Durent i Rasel Vestbruk predvodili su Oklahomu do pobjede nad Finiksom (125:92). Vestbruk je ostvario najbrži tripl-dabl u NBA ligi u posljednji 60 godina, trebalo mu je svega 20 minuta. To je treći tripl-dabl za trostrukog učesnika Ol-Star meča, a ukupno osmi u karijeri. Meč je završio sa 13 poena, 4 asistencije i 10 skokova, uz 3 ukradene lopte.  Durant je, iako nije igrao u posljednjoj četvrtini, postigao 42 poena (14/20) uz 9 skokova, a Serž Ibaka i Redži Džekson su dodali po 14.

Los Anđeles Lejkersi u poraženi od Nju Orleansa 125:132. Trojica igrača gostijuće ekipe imala su više od 20 poena. Dominirao je Entoni Dejvis sa 28 uz 15 skokova, a isti poentersi učinak imao je i Erik Gordon uz šest asistencija. Sjajan je bio Tajrik Evans sa 24 poena, 11 asistencija i sedam skokova. Trio je pratio Brajan Roberts sa 19 poena. I Lejkersi su imali trojicu igrača sa 20+. Najbolji je bio Pau Gasol sa 29 poena i 12 skokova uz četiri asistencije, 23 poena ubacio je Džodi Miks, dok je 20 dodao Džordan Farmar uz osam asistencija.

Sparsi su bili impresivni u Klivlendu, sa šestoricom igrača koji su imali dvocifren učinak, od čega su četvorica bili rezervisti. Najefikasniji je bio Deni Grin sa 34 poena, 18 je dodao Kavaj Leonard uz 5 skokova, četiri ukradene lopte, te po tri asistencije, blokade i izgubljene lopte. Po 16 poena ubacili su Boris Dijav i Peti Mils. Sjajna igra epizodista omogućila je predah veteranima Timu Dankanu (7p, 8sk, 4as, 4bl) i Toniju Parkeru (7p, 5as) koji je loše šutirao (3/11).

U gostima su slavili i Klipersi, nadigrali su Finiks Sanse 104:96, a istakao se Met Barns sa 28 poena i 6 skokova.

Rezultati:

Klivlend Kavalirs – San Antonio Spars 101:122
Indijana Pejsers – Golden Stejt Voriors 96:98
Hjuston Rokits – Majami Hit 106:103
Oklahoma Siti Tander – Filadelfija 76ers 125:92
Finiks Sans – LA Klipers 96:104
LA Lejkers – Nju Orleans Pelikans 125:132

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније