Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 03. 2014. 14:19 >> 14:20

F4 ZA VIKEND

Kovač: Budućnost Volkano ima novi cilj

Košarkašice Budućnost Volkana plasmanom na finalni turnir Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige napravile su veliki uspjeh, kazao je trener Miloš Kovač, navodeći da je pred podgoričkim timom novi cilj.

Podgorica će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira, a prvi rival Budućnost Volkana biće beogradska ekipa Radivoj Korać. U drugom polufinalu sastaće se Atlet Celje i Crvena zvezda.



Kovač je kazao da činjenica da je Budućnost domaćin turnira daje dodatnu obavezu.

“Zadovoljni smo onim što smo napravili u predhodnom periodu, ali mi smo sportisti, moramo što prije, a to smo već uradili, arhivirati sve ono što je urađeno. Ispred nas je nova obaveza, novi izazov i cilj. Činjenica da smo domaćini turnira nam je još veća obaveza da prije svega odradimo posao kako smo ga odrađivali i do sada”, rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

On je kazao da je cilj Budućnost VOlkana da pravim i odgovornim pristupom na terenu opravda ono što publika očekuje od podgoričkog kluba i da svoj maksimum.

“Koliko će to biti dovoljno protiv kvalitetnih timova to ćemo tek vidjeti. Nadam se da ćemo napraviti još jedan korak i ostvariti značajan uspjeh za klub, grad i državu”, rekao je Kovač.

On smatra da je šansa Budućnosti u mladosti, podsjećajući da je podgorički tim bio najmlađi u ligi.

“Ta mladost je naša prednost, odnosno da smo manje opterećeni nego ostali, iako oni imaju više iskustva u odigravanju finalnih turnira. Nadam se da tom mladošću možemo nadomjestiti sve nedostatke koje nosi taj vid takmičenja”, rekao je Kovač.

Prema njegovim riječima, problem Budućnosti predstavljaće povreda plejmejkera Živane Janković, kao i Milene Bajić i Milene Vujačić.

“Janković neće igrati ni protiv Radivoja Koraća, dok će se Bajić i Vujačić nadam se priključiti ekipi na treninzima”, rekao je Kovač.

On smatra da bi prednost podgoričkog tima mogla biti i agresivnost, koja će, kako je kazao, biti veća nego u predhodne dvije utakmice.

“Dodatnu energiju moraćemo da potražimo od publike od koje očekujemo pravu podršku”, rekao je Kovač.



Centar Ana Radović kazala je da je Budućnost napravila veliki korak eliminacijom Partizana, prošlogodišneg osvajača lige.

“Kvalitet Radivoja Koraća se ne dovodi u pitanje, oni su plasmanom na tabeli potvrdili da se radi o kvalitetnom timu. Lideri su i u Prvoj ligi Srbije, imaju blagu psihološku prednost jer su nas dva puta dobili ove sezone. Mi se nećemo predati, borićemo se do posljednjeg minuta. Očekujem neizvjesnu utakmicu”, rekla je Radović.

Kapiten Ivana Mugoša smatra da je Budućnost plasmanom na finalni turnir ostvarila uspjeh iznad očekivanog.

“Sve što napravimo preko toga je plus za nas. Sastajemo se sa ekipom koja nas je dva puta dobila. Bili su uspješniji i u oba meča prije dvije sezone. Do sada smo bez pobjede protiv njih. Oni su na papiru apsolutni favorit, ali mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da ukoliko nam se ukaže iskoristimo šansu i dođemo do pobjede”, rekla je Mugoša.

Direktor Zoran Vujičić kazao je da je podgorički klub spreman za obaveze koje ga očekuju u organizaciji finalnog turnira.

“Treba imati u vidu da će na finalnom turniru, u kadetskoj i seniorskoj konkurenciji, prisustvovati oko 150 osoba. To je veliki broj ljudi koje treba dočekati i smjestiti u ta dva dana. Podgorica i Crna Gora biće sjedište ženske košarke na prostoru bivše SFRJ”, rekao je Vujičić.

On je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu košarkašicama Budućnosti, podsjećajući da će ulaz u dvoranu oba takmičarska dana biti slobodan.

U polufinalu, u petak, sastaće se Celje - Crvena zvezda (16.00) i Budućnost – Radivoj Korać (18.30).

Finalni meč na program je u subotu u 20 sati, dok će dva sata i po sata ranije početi duel za treće mjesto.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније