Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 03. 2014. 20:04 >> 20:06

BALKANSKA LIGA

Pekić trojkom odveo Teodo u Top 6

Košarkaši Teoda su večeras u tivatskoj ''Župi'' savladali kosovsku Peju trojkom mladog Pekića 5 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene rezultatom 82:79 (25:16, 22:24, 19:18, 16:21) i tako prije 6 kola ''nemoguću misiju'' kompletirali plasmanom u TOP 6 Balkanske lige!Tivćani su ovim uspjehom iskoristili jučerašnji poraz Kumanova na svom terenu od Levskog (85:92), pa su, bez obzira na ishod meča u posljednjem kolu sa Balkanom u Bugarskoj, obezbijedili mjesto među 6 najboljih i nastavak evropske misije!

Teodo je od samog starta večerašnjeg susreta pokazao ogromnu volju i želju i predvođen sjajnom podrškom sa tribina i odličnim Džonsonom poveo sa 9 poena razlike već u prvoj četvrtini (25:16). U drugoj dionici su Đikanović i Vučurović nastavili tamo gdje je stao tamnoputi Amerikanac, pa su vođstvo povećali na 42:28.

Tada je na scenu stupio bivši as Partizana Fredi Haus koji je postigao dvije vezane trojke za klub koji sa klupe predvodi bivši strateg Tivćana Savović, pa je Kadija bio primoran da zatraži minut odmora (42:34). Do pred sam kraj prvog poluvremena Peja je sa 4 uzastopna bacanja bivšeg igrača Mornara Šaptahovića smanjila na 44:40, ali je 7 sekundi prije kraja Vučurović trojkom odveo svoje na odmor na plus 7 (47:40).

Peja je bolje otvorila treću dionicu i serijom od 7:2 došla na -2 (49:47). Tu dolazi do reakcije Kadijinih momaka koji prave kontra-seriju od 7:0 (po dva penala Bocke i Vučurovića i trojka Pekića) za vođstvo od 56:47 u 34. minutu. Na kraju trećeg perioda Tivćani su imali 8 poena prednosti (66:58).

U posljednjem kvartalu Kosovari su krenuli košem Hausa i bacanjima Odofuve, Vučurović je trojkom ponovo ''odlijepio'' Tivćane (69:62), ali je tu Teodo naglo stao i dozvolio Peji da serijom od 11:0 preokrene rezultat i povede 69:73.

Đikanović je 6 minuta prije kraja iskoristio jedno bacanje i prekinuo taj košgeterski niz gostiju (70:73). Nakon toga je i Vučurović bio polovičan sa linije penala, a 4 minuta i 30 sekundi prije kraja Savo je izjednačio na 73:73. Nakon 4 uzastopna poena beka gostiju Šaptahovića, Korać je pogodio iza linije 6,75 (76:77) i ušlo se u posljednja 2 i po minuta drame.

Prvo je večeras odlični mladi Pekić donio vođstvo Teodu, ali je Šima sa dva poena ponovo vratio prednost Peji (78:79).

Uslijedila je prava drama u posljednjem minutu koja je kulminirala u posljednjih 10-ak sekundi. Prvo je Subotić 7 sekundi pred finalni zvuk sirene pogodio samo jedno bacanje za izjednačenje, Odufuva je uhvatio defanzivni skok, ali je njegov pokušaj dodavanja presjekao Pekić koji je odmah šutnuo za tri poena i pogodio za ogromno slavlje navijača u prepunoj ''Župi''!!! Konačan rezultat 82:79, Teodo je ostvario 6. uzastopni trijumf i plasirao se u TOP 6!

Najbolji akter susreta bio je Vučurović sa 20 poena i 9 skokova, ponovo je na nivou bio Đikanović sa takođe 9 uhvaćenih lopti i 16 poena, junak utakmice Pekić je postigao 14 poena, a veoma dobar bio je i Džonson sa 12 koševa.

U timu Bobana Savovića istakli su se Šaptahović (13 asistencija) i Haus sa po 22 poena, dok ih je Šima ubacio 16.

(tekst i foto: kosarka.me)

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније