Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 03. 2014. 15:02 >> 15:08

NAJTROFEJNI NBA TRENER

Fil Džekson novi direktor Niksa?

Najtrofejniji NBA trener svih vremena, Fil Džekson, potpisao je ugovor sa Njujork Niksima, ekipom u kojoj je 1967. počeo NBA karijeru.

Informaciju da je Džeksonpreuzeo funkciju direktora tima iz "velike jabuke" objavio je televizijski kanal NBA lige.



Legendarni strateg 13 puta je osvajao NBA prsten, dva puta kao igrač, upravo u dresu Njujorka, i 11 kao trener - šest sa Čikago Bulsima i preostalih pet dok je vodio LA Lejkerse.

Spekuliše se da će u Njujorku zarađivati 15 miliona dolara po sezoni.

Niksi igraju slabo ove sezone (26-40), ali su sa pet pobjeda u nizu u martu došli blizu mjesta koje vodi u plej-of.



Prva zvijezda i najbolji strijelac Njujorčana, Karmelo Entoni kazao je da bi dolazak Džeksona mogao da utiče na njegovu odluku o napuštanju ekipe ovog ljeta.

"Znanje Fila Džeksona je neprocjenljivo, tim bi mogao da iskoristi njegovu filozofiju i pristup igri. On donosi nešto posebno u ekipu i ukupnoj organizaciji u klubu, ponekad ne mora ništa da kaže", kazao je Entoni.

Američki mediji javljaju da je vlasnik Niksa, Džejms Dolan, angažovao Bila Bredlija da učestvuje u pregovorima sa Džeksonom. Bredli i Džekson bili su saigrači u Njujorku 10 sezona, od 1967. od 1977., a zajedno su osvojili dvije šampionske titule.

Klub još uvjek nije zvanično potvrdio informaciju, ali kako sada stvari stoje, trofejni stručnjak će se vratiti korijenima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније