Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 03. 2014. 09:25 >> 09:34

PORAZI MAJAMIJA I INDIJANE

Vučević isključen, Minesota slavila nakon drame

U NBA ligi sinoć je odigrano 10 mečeva. Crnogorski centar Nikola Vučević nije mogao da iskontroliše svoj bijes zbog sudijskih odluka, za nešto više od minut zaradio je dvije tehničke greške, zbog čega je morao da ode u svlačionicu. Minesota je u dramatičnom meču savladala Dalas nakon pridužetaka, dok je Majami bez LeBrona, još jednom razočarao svoje navijače. Poraz je doživio i prvi tim Istoka, Indijana Pejsersi.

Nikola Vučević je zbog dvije tehničke greške isključen nakon samo devet i po minuta provedenih na parketu. Nastavak utakmice je gledao na televizoru u svlačionici. U naredne dvije četvrtine njegov tim je igrao dobro, ali se pred kraj treće sve preokrenulo. Finiks je napravio veliku seriju i došao do pobjede od 109:93.



"Bilo je frustrirajuće posmatrati sve to iz svlačionice. Trebao sam da budem pametniji, tako bih ostao u igri i pomogao saigračima. Bio sam u dobrom ritmu na početku utakmice, zato sam razočaran, iznevjerio sa ostatak tima", kazao je Vučević nakon meča.

Vučević je zaradio dvije tehničke za nepunih dva minuta. Prvo se iznervirao jer mu nije dosuđen faul kada ga ke Čening Fraj blokirao na 3:51 minut do kraja prve dionice. Nekoliko sekundi kasnije, između dva slobodna bacanja jednog od Finiksovih igrača, dosuđena mu je tehnička lična greška zbog rasprave sa sudijom.

Nije prošlo mnogo vremena, Vučević je u reketu ponov krenuo na Fraja, koji je dramatično pao na parket i iznudio faul u napadu. Vučević je gađao Fraja loptom i pogodio ga u nogu, zbog čega je zaradio drugu tehničku i automatsko isključenje, njegovo prvo u NBA ligi.

"Dozvolio sam da me bijes savlada. Moram izvući pouke da se ovo ne bi dešavalo ubuduće. Ako se ne slažem sa nekim sudijskim odlukama, samo treba da nastavim da igram. Svi prave greške: sudije, mi igrači, svi. To je dio igre", bio svjestan je Vučević svojih poteza.

Prije nego je isključen, crnogorski centar postigao je osam poena i imao tri skoka.

Isključenje je poremetilo ekipu Orlanda, ali "Magični" svakako igraju loše u gostima. Ovo im je sedmi uzastopni poraz na gostovanjima, a 21. ukupno. Finiks je morao do pobjede kako bi ostao u trci za plasman za plej-of. Sansi nakon sinoćnjeg trijumfa imaju jednu pobjedu manje od Memfisa, koji je sinoć takođe slavio, i Dalasa, koji je poražen.

Finiks je do pobjede predvodio Slovenac Goran Dragić sa 18 poena i šest asistencija, Grin je dodoa 14, a Fraj 12.

Kod Orlanda najefikasniji je bio Haris sa 23 poena, dok je Aron Alfalo ubacio 20.



Najviše drame viđeno je u Teksasu, gdje je Minesota, u još jednom meču bez Nikole Pekovića,  tek poslije produžetaka savladala Dalas rezultatom 123:122. Gosti iz Minesote su bolji otvorili meč, brzo su se odlepili, a imali su u jednom trenutku i velikih 22 poena prednost. Ipak, domaći su uspjeli da se vrate i izbore produžetak, a posljednji period obiljležio je Monte Elis sa 12 vezanih poena.

Dalas je 17 sekundi prije kraja imao poen prednosti, ali je Kevin Lav sjajnim potezom donio vođstvo svom timu. Dirk Novicki je imao priliku da ipak donese trijumf svom timu, ali je bio neprecizan u posljednjoj sekundi.

Lav je ponovo bio najistaknutiji u pobjedi svog tima, za 41 minut na terenu upisao je 35 poena i osam skokova. Meč je obilježio i Riki Rubio, koji je ostvario tripl-dabl učinak od 22 poena, 15 asistencija, deset skokova i četiri ukradene, čime je postao treći igrač u NBA sa takvim učnikom. Prije njega su učinak od minimum 20 poena, 15 uspješnih dodavanja, deset skokova i četiri ukradene ostvarili samo Kris Pol i Andre Miler.

Domaći tim predvodio je Novicki sa 27 poena, Monte Elis dodao je 22, a Šon Merion 16 poena.

Novo razočarenje svojim navijačima priredio je Majami, koji je poražen na gostovanju u Bostonu, od tima koji gotovo sigurno neće biti u plej-ofu. Bredli je bio najraspoloženiji igrač "Kelta" sa 23 poena. Odličan je bio i Rondo kojem je jedan poen nedostajao do tripl-dabla. U redovima šampionskog sastava nije bilo LeBrona Džejmsa, a najefikasniji igrač bio je Dvejn Vejd sa 17 poena.

San Antonio je još jednom Los Anđeles Lejkerse (125:109), ostvarivši 11. trijumf u nizu, a ukupno sedmi uzastopni protiv tima iz "grada anđela". Sparsi su u nastavku meča uspjeli da slome otpor rivala, a najzaslužniji za pobjedu je bio je raspoloženi Toni Parker sa 25 ubačenih poena i pet asistencija, a pratio ga je Kavai Lenard sa dabl-dabl učinkom od 22 poena i deset skokova. Odličan je bio i Tim Dankan, koji je imao učinak od 12 poena, 16 skokova i četiri asistencije. S druge strane, najbolji je bio rezervista Ksavier Henri sa 24 ubačena poena, dok je Pol Gasol ubacio dva poena manje.

Prvoplasirani tim Istoka, Indijana, poražen je na gostovanju u Njujorku. Niksi, koji su u potjeri za osmom pozicijom na Istoku zasluženo su slavili protiv lidera sa 92:86, a sjajnu partiju u dresu domaćeg sastava pružio je Karmelo Enthoni sa 34 postignuta poena, a sjajnu podršku imao je u Stoudmajeru koji je ubacio 23, dok je Čendler imao odličnu skakačku noć - upisao 14 skokova.

Svi rezultati:

Dalas Meveriks - Minesota Timbervuls 122:123 (pp)
Denver Nagets - Detroit Pistons 118:109
Finiks Sans - Orlando Medžik 109:93
Los Anđeles Lejkers - San Antonio Spars 109:125
Boston Seltiks - Majami Hit 101:96
Njujork Niks - Indijana Pejsers 92:86
Filadelfija 76-ers - Čikago Buls 94:102
Memfis Grizlis - Juta Džez 96:86
Nju Orleans Pelikans - Toronto Reptors 100:107
Brulin Nets - Šarlot Bobkets 104:99

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније