Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 03. 2014. 08:55 >> 08:58

NOVI PORAZ MINESOTE

Durant sustiže Džordana, 50. trijumf Oklahome

Protekle noći na NBA parkete izašlo je samo osam timova. Durant je nastavio sa odličnim partijama i predvodio Oklahomu do 50. pobjede u sezoni, dok je Minesota poražena na gostovanju Hjustonu.

Oklahoma je je slavila u Klivlendu (102:95) i sada ima samo jednu pobjedu manje od lidera Zapadne konferencije San Antonija.

Ponovo je u ekipi Tandersa najistaknutiji bio Kevin Durant, koji je postigao 35 poena, imao 11 uhvaćenih lopti i šest asistencija. I Serž Ibaka je ostvario dabl-dabl učinak od 16 poena i 11 skokova, a Redži Džekson je dodao 13 poena, uz šest asistencija.

Rasel Vestbruk sinoć nije nastupao, jer se oporavlja od operacije desnog koljena.

Durantula je 33. put postigao 25+ poena na meču, pa je sada osam utakmica od Džordanovog rekorda iz sezone 1986/1987. Kavalirsi nijesu mogli bez Kajrija Irvinga, pa su upisali četvrti uzastopni porz kod kuće. Jurili su zaostatak od 24 poena, ali su u posljednjoj dionici prišli na pet, serijom 21-2. Najbolji kod gostio bio je Dion Vejters sa 30 poena.

Dvajta Hauarda nije sinoć bilo na parketu, ali je Hjuston uspio da savlada Minesotu. Sjajan je bio Džejms Harden koji je uz 28 poena imao i 8 asistencija.

Ključni momenti meča desili su se na kraju druge i početku treće četvrtine. "Vukovi" su bili u prednosti 10 poena, ali nakon jednog tajm-auta, uslijedila je serija "Raketa" od 17:0. Nakon toga, domaći nijesu imali problema da utakmicu riješe u svoju korist i slave sa 129:106.

Vulvse su predvodili Kevin Lav sa 29 poena, te sjajni ruki Gorgju Dieng sa 22 uz 21 skok. Nikola Peković je propustio treći meč u nizu zbog povrede skočnog zgloba.

Košarkaši Portlanda stigli su do 45. pobjede u sezoni. Na svom terenu pobijedili su Vašington rezultatom 116:103. Domaće je do pobjede vodio Dejmijan Lilard sa 23 postignuta poena i deset skokova, dok je Velsi Metjus dodao 28. Na drugoj strani Vol je postigao 24 poena, uz 14 asistencija.

U posljednjem susretu večeri Golden Stejt je na svom parketu slavio protiv Milvokija rezultatom 115:110. "Ratnike" je do pobjede vodio Stef Kari sa 31 postignutim poenom i 11 asistencija, dok je na drugoj strani Brendon Najt postigao 27 poena.

Rezultati:

Klivlend – Oklahoma 95:102
Hjuston – Minesota 129:106
Portland – Vašington 116:103
Golden Stejt – Milvoki 115:110

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније