Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 03. 2014. 09:21 >> 09:21

ODLAZI IZ SRBIJE

Divac blizu povratka u Sakramento

Predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac najavio je mogućnost da se vrati u NBA ligu, odnosno u Sakramento Kingse.

 

Legendarni košarkaš je prisustvovao utakmici između Kingsa i San Antonio Sparsa u svojstvu ambasadora UNICEF-a i dobio je velike ovacije navijača tima iz Kalifornije.

Divčev ugovor sa OKS ističe sledeće godine, već je najavio da neće ostati na mestu predsjednika, a dodao je da zbog školovanja svoje djece želi da se vrati u Sjedinjene Američke Države.

„Kada mi je otac poginuo u saobraćnoj nesreći shvatio sam da je bilo dobro što smo se Ana i ja odlučili na povratak u Srbiju, naša djeca su imala priliku da upoznaju svoje pretke i da provode vrijeme sa njima. Sada su u Americi, na školovanju, a moji planovi su uvek bili, da ako se vratim ovdje, budem uključen u dešavanja u vezi s NBA ligom“, rekao je Divac američkim medijima.

Bivši košarkaš Partizana je postao prvi neamerički igrač čiji broj je penzionisan u istoriji franšize Sakramento Kingsa, te je istakao da bi se rado ponovo angažovao u prijestonici Kalifornije.

„U Sakramentu se osećam kao kod kuće, ali vidjeću, razgovaraću sa novim vlasnicima kluba, želio bih da taj prelazak ide polako, želim da naučim dosta toga. U ponedjeljak će biti 15 godina od početka bombardovanja Srbije. Sjećam se, bio sam tada u Arko Areni, obavijestili su me da su avioni krenuli ka Beogradu, prije utakmice sa Njujork Niksima, a sjećam se da sam tada dobio veliku podršku navijača koji su osjetili moju tugu“, zaključio je Divac.

Košarkašku karijeru završio je na mjestu gdje je i počeo NBA odiseju, u Los Anđeles Lejkersima, ali je bez obzira na to ostao legenda Sakramenta. Prve korake načinio je u kraljevačkoj Slogi, potom je zaigrao za Partizan, a u najjačoj ligi svijeta je pored Lejkersa i Kingsa, dvije sezone proveo u Šarlot Hornetsima.

Na poziciji predsednika Olimpijskog komiteta Srbije je od 2009. godine, a prethodno je obavljao funkcije predsednika KK Partizan, skauta Los Anđeles Lejkersa, a učestvovao je i u upravi KK Real Madrid.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније