Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

27. 03. 2014. 22:44 >> 22:47

EVROLIGA

Sjajni Olimpijakos, Real se provukao u Tel Avivu

Olimpijakos je lako slavio u Malagi protiv Unikahe 80:63, dok je Real Madrid nakon mnogo uzbuđenja i preokreta savladao Makabi u Tel Avivu 77:76.

Grci su od samog početka susreta krenuli silovito, pa je nakon deset minuta igre ekipa iz Pireja imala deset poena prednosti 28:18. Unikaha je smanjila do poluvremena (41:34).

U nastavku susreta opet prvak Evrope preuzeo konce igre u svoje ruke i u posljednju četvrtinu ušao sa 13 poena prednosti. Zadržao je gost prednost do kraja i slavio rezultatom 80:63.

Najefikasniji u redovima Olimpiakosa bio je Spanulis sa 20 postignutih poena, dok je Lojeski dodao 18. Kod domaćina Urtasun je završio susret sa 13 poena.

Real je u Tel Avivu bolje otvorio meč, stekao "plus 7", ali je Makabi do poluvremena preokrenuo i na odmor otišao sa tri poena viška.

Treću četvrtinu puleni Pabla Lasa su dobili sa osam poena razlike pa su u posljednju dionicu ušli sa prednošću od pet poena.

U finišu drama.Makabi je na 28 sekundi prije kraja propustio priliku da priđe na pola koša zaostatka, nakon promašaja Devina Smita, ali to nije bio kraj uzbuđenjima.

Aleks Tajus je pogodio za dva poena dvije sekunde pre kraja, ali je potom promašio slobodno bacanje za produžetak, pa je Real zabilježio desetu pobjedu u grupi "F" dok Izraelci sada počinju da strijepe za treću poziciju.

Laboral Kuća je neočekivano deklasirala Anadolu Efes u Istanbulu 105:79.

Španci su ostvarili tek treću pobjedu u grupi E, dok je Efes ostao na samo dvije.

Goste iz Vitorije je predovido Tibor Plejs sa 20 poena i 7 skokova, a 16 je dodao Fernando San Emeterio. Kod domaćin se istakao Kerem Gonlum sa 13 poena i 6 skokova, dok je Duško Savanović ubacio 11 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније