Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Sportal.rs ]

31. 03. 2014. 13:13 >> 13:13

ABA LIGA

Marinović novi rekorder u asistencijama

Plejmejker Radničkog iz Kragujevca, Marko Marinović postao je novi rekorder ABA lige po broju asistencija na jednoj utakmici.

 

Sjajni organizator igre Šumadinaca odličnu sezonu krunisao je fantastičnim ostvarenjem u Skoplju protiv MZT-a u poslednjem kolu regularnog dijela lige sa čak 18 produktivnih dodavanja ka saigračima.

Marinović je tako za dvije asistencije nadmašio prethodne rekordere Stivena Markovića i Miljana Pavkovića, takođe bivše igrače Radničkog,  koji su 2011. godine upisali 16 asistencija, kao i nekadašnjeg košarkaša Zagreba Ivana Tomasa.  

Marinović je ove sezone i u Evrokupu briljirao u tom statističkom parametru pošto je u decembru protiv Neptunasa sa 15 asistencija izjednačio rekord takmičenja koji je do tada držao Trevis Diner iz Sasarija. 

Plejmejker Radničkog je i najbolji ove sezone u Evrokupu sa 137 asistencija.    

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније