Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 04. 2014. 08:58 >> 09:42

MINESOTA IZNENADILA SPARSE

Kraj Durantove serije, Novicki u Top 10

Durantov niz utakmica na kojima je postigao 25+ poena sinoć je prekinut, ostao je na 41., košarkaš Oklahome sinoć je protiv Sakramenta postigao 23 poena. Veče je obilježio i Dirk Novicki, koji je postao 10. strijelac u istoriji NBA lige.

Na parketu nije bilo Rasela Vestbruka, a i pored toga Tandersi su bili dovoljno jaki da u gostima savladaju Sakramento Kingse rezultatom 107:92.

I Sakramento je imao problema sa povrijeđenim igračima. Rudi Gaj je odmarao zbog problema sa vratom, pa "kraljevi" nijesu imali rješenja za Duranta, koji je postigao 23 poena za 31 minut.

"Ne želim da je sva pažnja usmjerena na mene, jer je košarka timska igra. Drago mi je da je sve gotovo", kazao je rekorder Durant nakon meča.

Zanimljivo, iako su mu trebala samo dva poena da nastavi nevjerovatan niz, Durant je cijelu posljednju četvrtinu presjedio na klupi.

Batler je ušao sa klupe i postigao 23 poena za 26 minuta za Oklahomu, dok je Serž Ibaka odao 19 poena i četiri skoka. DeMarkus Kazin upisao je 50. dabl-dabl u sezoni, postigavši 24 poena i uhvativši 14 lopti.

Bruklin Netsi su još jednom savladali Majami upisavši četvrtu ovosezonsku pobjedu protiv šampiona. Ruki Mejson Plamli imao je jedan od najboljih defanzivnih poteza ove sezone, koji je pomogao da Netsi dođu do pobjede na Floridi - 88:87.

Plamli je blokriao LeBrona Džejmsa kada je MVP lige krenuo da 'zakuca' dvije sekunde prije kraja meča. Netsi su nakon njegove rampe uhvatili loptu, a vrijeme je isteklo. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Džo Džonson sa 19 poena.

Bruklin je u prvom poluvremenu vodio i do 13 poena, ali se u nastavku majami vratio, a Nestsi su morali u posljednjoj dionici da jure rezultat. Kada je Kris Boš pogodio za tri poena i vođstvo svoje ekipe na četiri minuta do kraja, činilo se da će Majami prvi put savladati Bruklin ove sezone. Ipak, gosti su se oslonili na Markusa Tortona, koji je u posljednjim minutima namjestio ruku, a meč je završio sa 16 poena. Pol Pirs je ubacio 14 poena i imao četiri skoka.

Džejms je predvodio Majami sa 29 poena i 10 skokova.

Povredama desetkovana Minesota, predvođena Rikijem Rubiom iznenadali ja San Antonio u Teksasu i slavila rezultatom 110:91. U ekipi Timbervulfsa nije bilo Nikole Pekovića, Kevina Martina, Čejsa Badingera i Šabaza Muhamada, ali je Minesota došla do još jedne pobjede protiv favoritia, nakon Majamija.

Minesota 10. sezonu za redom nije uspjela da se plasira u plej-of, što je najgori učinak u istoriji kluba, ali i svih aktovnoh NBA timova. S pozitrivne strane, "Vukovi" imaju šansu da regularni dio sezone završe sa 50 odsto pobjeda, što im je posljednji put pošlo za rukom u sezoni 2004/2005.

San Antonio je igrao za prednost domaćeg terena u plej-ofu. Toni Parker nije bio u timu zbog porblema s kičmom, Manu Đinobili je napustio igru u trećoj četvrtini, a Tim Dankan je odigrao samo 20 minuta. Kori Džosef i Boris Diav su predvodili Sparse sa po 13 poena.

U ekipi Minesote, Kevin Lav je postigao 19 poena.

Dalas Maveriksi su predvođeni Dirkom Novickim slavili važnu pobjedu na gostovanju u Juti - 95:83. Novicki je ubacio 21 poen i tako postao 10. strijelac u istoriji NBA lige sa 26.714 poena u karijeri, prestigavši Oskara Robertsona.

Pravo šutersko ludilo obilježilo je noć u Los Anđelesu, gdje su Hjuston Roketsi savladali Lejkerse rezultatom 145:130. Harden i Džons su vodili tim iz Teksasa do pobjede, dok je Nik Jang kod Lejkersa ubacio 32 poena.

Atlanta je na domaćem terenu pretrpjela poraz od Detroita 102:90, te im je opasno ugrožena pozicija u doigravanju.

Rezultati:

Atlanta - Detroit 95:102
Majami - Bruklin 87:88
Minesota - San Antonio 110:91
Juta - Dalas 83:95
Sakramento - Oklahoma 92:107
L.A. Lejkers - Hjuston 130:145

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније