Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 03. 2013. 22:57   >>  22:49

PAO PRVAK EVROPE

Evroliga: Barsa bolja od Olimpijakosa, Realu drama u Kaunasu

Barselona je kao gost savladala Olimpijakos u Pireju rezultatom 90:77 i tako potvrdila svoje učešće u četvrtfinalu ali i dominaciju u grupi "F".

Utakmicu su obilježili preokreti, jer je Barselona na poluvremenu imala +10, da bi se u nastavku grčki tim odličnom igrom potpuno vratio u igru i na kraju trećeg perioda prišao na samo poen zaostatka. Ipak, Barsa je reagovala šampionski, odbila sve napade, pa je posljednju četvrtinu dobila sa 12 razlike, za konačnih 90:77.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Erazem Lorbek sa 21 poenom a pratio ga je Pete Mikel sa 20 poena. Kod poraženog sastava istakao se Spanulis sa 23 poena.

Makabi je slavio u Istanbulu protiv Fenerbahče. Izraelski tim je slavio rezultatom 94:85 i tako ostao u trci za plasman u četvrtfinale, sa skorom od pet pobjeda i pet poraza na deset utakmica.

Predvodnici u pobjedi bili su Himkan sa 18, Smit sa 16 i Logan sa 15 poena, dok je Bogdanović iz Fenera najubjedljiviji na meču sa 26 poena, Preldžić je imao 15, a Mekejleb 12 uz čak devet skokova.

Košarkaši Žalgirisa ispustili su prednost protiv Reala u meču 10. kola Top16 faze Evrolige, pa je madridsla ekipa slavila sa 105:104, nakon produžetka. U regularnom toku bilo je 84:84.

Real je ovom pobjedom došao na korak od prvog mjesta, a domaći tim je šanse za nastavak takmičenja sveo na domen teorije.

Žalgiris je efektno počeo meč i dobio prvu četvrtinu sa 29:19, ali je Real u nastavku polako "istopio" prednost i sa prednošću od dva poena ušao u posljednju dionicu.

Tri minuta prije kraja Žalgiris je trojkom Kuzminskasa došao na sedam poena razlike, ali ni to nije slomilo izabranike Pabla Lasa, koji su u finišu, preko Mirotića,  sa linije slobodnih bacanja izborili produžetak.

Uslijedila je košgeterska serija na obe strane, Javtokas je trojkom donio prednost Žalgirisu 94:93 Žalgirisu. Međutim, tada je uslijedila serija 8:0 prvog tima u grupi, što je bilo dovoljno da se uplovi u mirnu luku i u penal završnici sačuva pobjeda.

U pobedničkoj ekipi istakao se Nikola Mirotić sa 31 poenom, a uz to je imao i 11 uhvaćenih lopti, dok je Džejsi Kerol ubacio 21 poen.

U ekipi Žalgirisa najefikasniji je bio Darden Tremel sa 20 poena i pet skokova, dok je Mindaugas Kuzminskas dodao 16.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније