Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

30. 04. 2014. 09:13 >> 09:41

POVELI MEMFIS I KLIPERSI

Vašington završio posao protiv Čikaga

Protekle noći odigrane su tri utakmice NBA plej-ofa. Nakon Majamija, polufinale Istočne konferencije izborio je Vašington, još jednom pobjednom u Čikagu, dok su Memfis i LA Klipersi poveli 3:2 u serijama i na korak su od naredne runde.

Vašington je sinoć u gostima savladao Čikago 75:69 i tako slavio u prvoj rundi plej-ofa istočne konferencije ezultato u seriji 4:1.

Posljednja tri puta kada su Bulsi imali prednost domaćeg terena u plej-ofu, nijednom nijesu prošli dalje, svaki put pod vođstvom Toma Tibodoa.

Vizardse, koji su dobili sve tri utakmice odigrane u Čikagu, sinoć su predvodili Džon Vol i Nene sa 24, odnosno 20 poena. Vašington je dobro počeo utakmicu, imao 12 poena prednosti, ali je na poluvremenu rezutat bio neriješen (41:41). U nastavku je Vašington imao kontrolu nad mečom, Čikago je u trećoj četvrtini postigao samo 11 poena, ukupno 28 u drugom poluvremenu.

Najbolji u ekipi "bikova" bili su Džimi Batler i Kirk Hinrih, koji su ubacili po 16 poena.

 

I peta utakmica između Memfisa i Oklahome završena je nakon produžetaka. To je prvi put u istoriji NBA lige da su četiri uzastopna meča jedne serije rješavana u dodatnim minutima.

Šuter Grizlisa Majk Miler, koji je kao slobodan igrač izabrao Memfis ispred Oklahome, ubacio je pet trojki, dvije u produžetku, i predvodio svoj tim do tijesne pobjede od 100:99. Miler je ušao sa klupe i meč završio sa 21 poenom.

Majk Konli je postigao pobjednički koš za Memfis. Prvo je promašio šut za dva poena, ali je Mark Gasol uhvatio loptu pod protivničkim košem i vratio je Konliju, koji je iz drugog pokušaja bio precizan. Nakon toga, Kevin Durant je na drugoj strani promašio šut za tri poena, lopta je došla do Serža Ibake, koji je pogodio za dva, ali pola sekunde nakon što se oglasila sirena za kraj meča.

Memfis sada vodi 3:2 u seriji i u prilici je da u šestoj utakmici koju igraju kod kuće završi posao.

Zvijezde Oklahome, Durant i Rasel Vestbruk, kao u cijeloj seriji, mučili su se sa šutevima. Ipak, i pored toga, Vestbruk je bio najefikasniji igrač susreta sa 30 poena, ali je imao loš procenat šuta - 10/31. Durant je postigao 26 poena, pogodivši 10 od 26 šuteva.

Još trojica igrača Memfisa imali su dvocifren košgeterski učinak. Zek Randolf postigao je 20 poena, uz 10 skokova, Konli 17, a Gasol je dodao 11, a upisao je i 15 skokova.

Na drugoj strani, istako se Ibaka sa 15 poena i 12 skokova, a Redži Džekson, koji je u četvrtoj utakmici postigao 32 poena, što je njegov rekord karijere, sinoć je postigao šest.



Košarkaši Los Anđeles Klipersa slavili su u petoj utakmici četvrtfinalne serije protiv Golden Stejt Voriorsa 113:103 i sada imaju prednost od 3:2 u seriji.

Klipersi u posljednje vrijeme privlače mnogo pažnje. Nažalost, ne zbog igara na parketu, već zbog rasizma vlasnika ovog kluba Donalda Sterlinga. Ipak, Sterling je protekle noći bio u drugom planu, a Klipersi su stigli do važne pobjede u borbi za polufinale Zapada.

"Ratnici" su većinu utakmice držali priključak za Klipersima, konstantno su se vraćali u meč, ali je njihov otpor slomljen u posljednjoj dionici.

DeAndre Džordan je bio nezaustavljiv kod domaćih s 25 poena i 18 skokova, Kris Pol je dodao 20, dok je u ekipi Golden Stejta Klej Tompson ubacio 21 poen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније