Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 05. 2014. 09:29 >> 09:46

ODLUČIĆE MAJSTORICE

Favoriti spriječili prerani kraj sezone

Protekle noći Atlanta, Memfis i LA Klipersi bili su u prilici da se plasiraju u polufinala konferencija, ali je nijesu iskoristili. Indijana, Oklahoma i Golden Stejt upisali su pobjede u šestim utakmicama svojih serija i tako izborili majstorice.

U prvih pet utakmica u seriji protiv Memfisa, Kevin Durant nije igrao na nivou iz regularnog dijela sezone, ali je sinoć, u utakmici 'biti ili ne biti' bio onaj pravi.

Oklahoma se suočila sa eliminacijom u 6. utakmici, ali proradio je Durant, koji je Memfisu sinoć ubacio 36 poena i imao 10 skokova, predvodivši svoj tim do pobjede u gostisma od 104:84.

Tandersu su izborili majstoricu pred svojim navijačima. Tome je doprinijo i Rase Vestbruk sa 25 poena, 9 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte.

Kod Grizlisa, najefikasniji su bili Mark Gasol sa 17 poena i Zek Randolf koji je postigao 16.



Kao i Memfis, ni Atlanta sinoć nije uspjela da se pobjedom na svom parketu plasira u polufinale konferencije. Indijana je zahvaljjući Dejvidu Vestu savladala Houkse rezultatom 95:88 i izborila 7. utakmicu.

Vest je sinoć upisao prvi dabl-dabl u plej ofu, postigao je 24 poena, od čega 12 u posljednjoj četvrtini, kompletirajući seriju Indijane od 16:4 u posljednja tri muta meča. Prvi tim Istoka u regularnom dijelu šampionata, imao je defcit od 10 poena u prvoj četvrtini, a na tri minuta prije kraja imao je zaostatk od pet poena. Takođe, Vest je upisao i 11 skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte. Pol Džorž je takođe ubacio 24 poena, a Lens Stefenson dodao je 21.

U ekipi Atlante, Džef Tejg je oborio svoj rekord u plej-of utakmicama, postigavši 29 poena. Pol Milsap je dao 16, a bio je najbolji skakač na meču sa čak 18 uhvaćenih lopti i najbolji asistent ekipe sa 5 korisnih dodavanja.

Houksi su bili na putu da postanu prvi osmosplasirani tim koji bi u proj rundi doigravanja ibacio vodeći ekikpu konferencije, u posljednjoj dionic devet minuta su bili u prednosti, ali, kao što smo naveli, presudila je odlična partija Vesta i drugova u posljednja tri minuta.

U četvrtom dijelu igre, odbrana Indijane zaustavila je domaće, koji su u tom periodu pogodili samo 6 od 21 šuta. Pritisak je natjerao Vilijamsa da pogriješi i uputi loš pas na 34 sekunde do kraja, pri rezultatu 87:85 za Pejserse, čime je Atlanta izgubila sve šanse da sinoć dođe do polufinala.

Indijana je sada u psihološkoj prednosti, a majstoricu će igrati kod kuće.

 

Najuzbudljive je bilo u "Orakl Areni", gdje su Golden Stejt Voriorsi uspjeli da slave protiv Los Anđeles Klipersa sa 100:99, pa će odluka pasti u subotu u "gradu anđela".

"Ratnici" su do trijumfa došli uz pomoć dobre odbrane na zvijezdana Klipersa Blejku Grifinu i DeAndreu Džordanu. Grifin je stao na 17 poena, dok je Džordan postigao svega 9.

U timu iz Ouklenda već duže vrijeme nema na prvog centra Endrjua Boguta zbog povrede, ali je ipak velikim zalaganjem igrača uspio da dobije veliku bitku pod košem protiv ponajbolje centarske linije u ligi.

Najbolji u domaćem timu bio je Stef Kari sa 24 poena i devet asistencija, dok je Andre Iguadala dodao 15, uz tri uhvaćene lopte. Dobru rolu odigrao je Dejmond Grin koji je ostavario dabl-dabl učinak – sa po 14 poena i skokova. Rezervista Harison Barns upisao je osam poena, ali su dva došla u prelomnim trenucima susreta sa linije slobodnih bacanja.

U redovima Klipersa najbolji su bili Džamal Kroford sa 19 poena i Mat Barns sa 18, uz 11 skokova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније