Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 03. 2013. 21:53 >> 21:45

ODLIČNI ŠPANCI

Evroliga: Vrijedne pobjede Unikahe i Kahe Laboral

Zahvaljujući furioznoj seriji 11:0 u posljednjih dva minuta košarkaši Unikahe pobijedili su Panatinaikos sa 66:60 i ostali u trci za plasman u četvrfinale Evrolige.

PAO je četiri i po minuta prije kraja nakon poena Ukića imao 60:55, ali onda se onda razigrao Markus Vilijams koji je sa tri vezane trojke donio veliko slavlje domaćim navijačima.

Tim iz Malage je pobijedio sa šest poena prednosti pa će u slučaju da bude na kraju izjednačen sa grčkim sastavom biti u boljoj situaciji jer je u Atini izgubio sa pet poena razlike. Unikaha je sada peta na tabeli sa skorom 5-5, dok PAO ima 6-4.

Markus Vilijams je imao 22 poena, Luka Žorić je dodao 14 uz 9 skokova, a Fran Vaskez 13. Kod gostiju, Maciulis je ubacio 15, a Ukić 14 poena.

Košarkaši Kahe Laboral bez većih problema su savladali Bešiktaš u Turskoj sa 83:73. Španski tim je tako ostvario petu pobedu u F grupi i zadržao je šanse za plasman u četvrtfinale. Ekipa Bešiktaša i dalje jedina nema pobedu u Top16 fazi uz Bamberg u drugoj grupi.

Tim Žana Tabaka je u drugoj četvrtini imao i 20 poena prednosti. Iako je djelovalo da je pobjednik već odlučen, Bešiktaš se u trećoj četvrtini neočekivano vratio, stigao je na minus dva (50:48), ali više od toga nije mogao. Plais, Nemanja Bjelica i Andres Noćioni odigrali su koliko je bilo potrebno i donijeli su pobjedu svom timu.

Noćioni je sa 22 poena, 6 skokova i 4 asistencije bio najbolji pojedinac meča. Plais je dodao 15 poena, Lampe 14 uz 6 skokova, a Nemanja Bjelica11 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Vidmar je u sastavu Bešiktaša ubacio 18, a Minard 14 poena.

Himki je u Podmoskovlju pobijedio Montepaski 78:71 čime se preselio na treću poziciju na tabeli grupe "F" i sasvim izvjesno istakao kandidaturu za plasman među osam najboljih ekipa u Evropi.

Ne samo to, već je ekipa Rimasa Kurtinaitisa nadoknadila poraz iz Sijene, kada je Montepaski slavio sa šest razlike. Tako će ruski tim bitiu boljoj situaciji ukoliko na kraju takmičenja bude imao isti skor sa današnjim protivnikom.

Domaći sastav vodio je praktično tokom cijelog meča, u drugoj dionici je razlika bila i 15 poena, a priliku da uhvate priključak gosti iz Italije propustili su u trećoj deonici. Himki je u četvrtoj četvrini lako priveo meč kraju.

Sijena je u prvih pet kola ostvarila isto toliko pobeda u grupi "F", ali je onda krenula sa posrtanjem pošto je na posljednjih pet odigranih utakmica, zaključno sa današnjom, zabilježila tri poraza.

Najbolji pojedinac u domaćoj ekipi bio je Kelvin Rivers sa 19 postignutih poena, 4 skoka i tri asistencije dok je kod gostiju prednjačio Bobi Braun koji je sa 17 poena i 5 asistencija participirao učinku Sijene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније