Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

03. 05. 2014. 09:08   >>  09:38 1

NBA PLEJ-OF

Lilard heroj Portlanda, a Elis Dalasa

Trojkom Demijana Lilarda 0,9 sekundi pre kraja meča, Portland Trejl Blejzersi izbacili su Hjuston Rokitse u četvrtfinalu pjel-ofa, dok su majstorice izborili Dalas Maveriksi pobjedom nad San Antoniom i Bruklin koji je na svom parketu savladao Toronto.

 

Lilard je odveo svoj tim u polufinale Zapada, a Portland je pobijedio  sa 99:98. Lilard je meč završio sa 25 poena a Lamarkus Oldridž je postigao 30 poena a imao je i 13 skokova. Kod Hjustona su kao i obično najbolji bili Džejms Harden koji je postigao 34 poena i Dvajt Hauard koji uz 26 poena imao i 11 skokova.

'Mevsi' su na domaćem terenu pobijedili San Antonio Sparse sa 113:111, i izborili majstoricu prvi put u istoriji tog tima. Zanimljivo je da Dalas nikad nije uspio da dobije seriju koju je gubio sa 3:2.

Za sinoćnu pobjedu Dalasa najzaslužniji su Dirk Novicki koji je ubacio 22 poena i Monte Elis koji je postigao 29 poena. Kod San Antonija su bolju od ostalih bili Toni Parker (22 poena i šest asistencija) i Tim Dankan (16 poena i devet skokova).

„Mrežice“ su zahvaljujući odličnom prvom poluvremenu uspjele da dobiju Toronto Reptorse sa 97:83. Deron Vilijams je ubacio 23, Džo Džonson 17, dok je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović dao samo dva poena za 13 minuta igre.

Kod Toronta jedini igrač koji je dao više od 20 poena bio je DeMar de Rozan (28 poena), dok je plejmejker Kajl Lori dao svega 11 poena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније