Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 05. 2014. 08:58 >> 09:00

NBA PLEJ-OF

Prošli Oklahoma, Indijana i Klipersi

Košarkaši Oklahome Tandera, Indijana Pejsersa i LA Klipersa nijesu dozvolili iznenađenje, pa su posle majstorica prošli u polufinale plej ofa.

 

Oklahoma je predvođena sjajnim Raselom Vestbrukom dobila Memfis 120:109, dok je Indijana bila bolja od Atlante Hoks rezultatom 92:80.

U posljednjoj utakmici u noći između subote i nedelje viđeno je najviše uzbuđenja, a Los Anđeles Klipersi uspjeli su da pobijede Golden Stejt Voriorse i prođu dalje (126:121).

I pored relativno loše prve četvrtine (36:27 za Memfis) Oklahoma je uspjela da se vrati najviše zahvaljujući Raselu Vestbruku koji je odigrao najbolju partiju u plej ofu i zabilježio tripl-dabl. Vestbruk je ubacio 27 poena (10-16 iz igre, 2-2 za tri), imao 16 asistencija (rekord karijere), 10 skokova i dvije ukradene lopte. On je tako postao tek drugi igrač posle Ražona Ronda koji je u sedmom meču ostvario dva tripl-dabla. To mu je pošlo za rukom takođe protiv Memfisa u odlučujućem susretu 2011. godine.

Kevin Durant ponovo je bio najefikasniji na meču ubacivši 33 poena, a pogodio je 5 trojki iz isto toliko pokušaja. Durantula je imao još 8 skokova i 2 asistencije.

Prvi strijelac Memfisa bio je Mark Gasol sa 24 poena, ali je imao očajan šut iz igre (7-20). Pratio ga je Majkl Konli kome je nedostajala jedna asistencija za dabl-dabl (20p, 9as, 5sk), kao i Kortni Li i Toni Alen koji su upisali 16, odnosno 15 poena.

 

Indijana je prvi put u istoriji franšize igrala sedmi meč serije plej ofa kod kuće i uspjela da trijumfuje zahvaljujući odličnoj igri u odbrani. Najveće pojačanje za ekipu bilo je to što se Pol Džordž našao na parketu, jer je utakmicu završio sa 30 poena, 11 skokova i 3 asistencije.

Pratio ga je Lens Stivenson takođe sa dabl-dablom (19p, 14sk, 5as), a dvocifreni su još bili Džordž Hil sa 15 i Roj Hibert sa 13 poena i 7 skokova. U napadu je potpuno zakazao Dejvid Vest ubacivši samo 4 poena za skoro 44 minuta igre, ali je uspeo da uhvati 13 lopti, sve u odbrani.

Najbolji u redovima Hoksa bio je Pol Milsap koji je zabeležio čak 17 skokova, dva više nego što je ubacio poena. Najefikasniji je Kajl Korver sa 19, dok je Džef Tig meč završo sa tri poena manje. Atlanta tako nije uspjela da razbije maler u odlučujućim mečevima u plej ofu, pa sada ima rekord 0-9.

Pejsersi će u sledećoj rundi igrati protiv Vašington Vizardsa, koji su još ranije eliminisali Čikago Bulse rezultatom 4-1.

Protivnik Oklahomi biće ekipa Los Anđeles Klipersa koja je u veoma uzbudljivom duelu uspjela da preživi Golden Stejt Voriorse i trijumfuje sa 126:121. U pravom košgeterskom obračunu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније