Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 05. 2014. 08:40 >> 08:42

NBA PLEJ-OF

San Antonio i Bruklin dobili majstorice

Košarkaši San Antonio Sparsa deklasirali su Dalas Meverikse sa 119:96 u majstorici prve runde plej-ofa.

 

Pitanje pobjednika rešeno je već u prvom poluvremenu, kada su domaći iz igre šutirali fantastičnih 72%, a Parker je ubacio 24 poena. Sjajni su bili i Dankan i Đinobili, pa su Sparsi u jednom trenutku vodili i sa 29 poena razlike.

Početkom treće dionice Mevsi su smanjili zaostatak na 14 poena, ali više od toga nijesu mogli – Popović je zatražio tajm aut, a Sparsi su brzo ponovo podigli razliku na 20+ i na deset minuta do kraja utakmice došli su do ’stotke’ trojkom Grina.

Sve je bilo riješeno, slavlje u “AT&T Centru“ uveliko je počelo, a gledaoci su do kraja uživali u ubjedljivoj pobjedi svog tima.

Najbolji je bio Toni Parker sa 32 poena (11-19 iz igre, 10-13 penali) i po 4 skoka i asistencije, a Manu Đinobili imao je 20 poena (5-7 iz igre, 8-9 penali), 6 asistencija i 6 ukradenih lopti. Deni Grin ubacioje 16 poena, a Tim Dankan i Lenard okončali su meč sa po 15 poena.

Najefikasniji kod Dalasa bio je Dirk Novicki sa 22 poena (8-21 iz igre, 9sk), Devin Heris dao je 12 poena, a Monta Elis 10 (3-11 iz igre).

U drugoj rundi plej-ofa San Antonio će igrati sa Portlandom, koji je sa 4-2 u pobjedama izbacio Hjuston. Prvi meč na programu je u utorak.

U drugoj majstorici na istoku viđena je uzbudljivija završnica, nakon koje su košarkaši Bruklin Netsa plasirali su se u drugu rundu plej-ofa, pošto su u sedmoj utakmici savladali Reptorse u Torontu sa 104:103.

Domaći su imali nešto više od šest sekundi za posljednji napad, odgovornost je preuzeo Kajl Lauri, ali se zabio u trojicu protivničkih igrača, da bi na kraju dobio rampu od Pirsa i razočarao pun ’Er Kanada Cenar’.

Netsi su mogli i ranije da riješe meč, i to najviše zahvaljujući Džou Džonsonu, koji je 13 od svojih 26 poena ubacio u poslednjoj četvrtini.

Na pet minuta do kraja meča Bruklin je imao deset poena viška, ali domaći su se malo-pomalo vraćali čvrstom odbranom i dobrom igrom Laurija u napadu.

U samoj završnici Toronto se primakao i riješio da ne gađa trojku za produžetak, već da ide na sigurne poene i da natjera Netse da sa penala zarade pobedu.

Takav pristup isplatio se u samom finišu kada je Livingston očajno izveo aut, a Ros uspio da izbori poslednji napad za Reptorse. Ipak, Lauri je na već spomenuti način ’uprskao’ stvar, pa Bruklin ide na megdan braniocu titule Majami Hitu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Džonson sa 26 poena (11-25 iz igre), uz po 4 skoka i asistencije, dok je Markus Tornton imao 17 poena (4-6 za tri) i 6 skokova.

Deron Vilijams upisao je 13 poena i 4 asistencije, Kevin Garnet imao je 12 poena i 11 skokova, a Livingston i Pirs dali su po 10 poena.

Najbolji kod Reptorsa bio je Kajl Lauri sa 28 poena (7-19 iz igre) i 7 skokova, Amir Džonson zabeležio je 20 poena (9-12 iz igre) i 10 skokova, DeMar DeRozan dodao je 18 poena i 6 asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније