Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 05. 2014. 23:25   >>  23:27

EUROLIGA

U finalu, u nedjelju, Makabi – Real

Košarkaši Real Madrida igraće u nedjelju protiv Makabija u finalu Eurolige u Milanu. U drugom polufinalu Madriđani su deklasirali najvećeg rivala Barselonu sa 100:62 i igraće u finalu drugu godinu u nizu. U prvom meču Makabi je pobijedio CSKA sa 68:67.

Ekipa Pabla Lasa imala je određenih problema samo u prvoj dionici, a meč je prelomila u trećoj koju je dobila 28:11.

Real je još jednom pokazao da je ove sezone bez premca u Euroligi. Igrali su fantastičnu odbranu tokom većeg dijela utakmice, a u napadu su prosto rasturili najvećeg rivala.

Real je šutirao trojke 14 od 29, a najbolji je bio Nikola Mirotić sa 19 poena i 4 skoka. 21 poen ubacio je Serhio Rodriges, 12 Rudi Fernandes, a po 11 Felipe Rejes i Serhio Ljulj. U ekipi Barselone, dvocifren je bio samo Ante Tomić sa 16 poena i 8 skokova.

U prvom polufinalu, košarkaši Makabija pobijedili su CSKA sa 68:67, a heroj meča bio je Tajris Rajs, koji je na četiri sekunde do kraja pogodio za pobjedu.

Šut za trijumf, potpuno otvoren, promašio je Vims, ali tragičar meča bio je Viktor Hrjapa, kojem je prethodno ispala lopta na deset sekundi do kraja pri vođstvu svog tima. Moskovljani su krajem treće četvrtine vodili i sa 15 poena razlike (55:40), ali ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu.

Blu je pogodio trojku za 67:66, ali CSKA je imao vođstvo i loptu na 13 sekundi do kraja. Hrjapa je dobio loptu na desetak metara od koša, nije bio ni pod kakvim pritiskom, ali ona mu je ispala, poslije čega je uslijedio prelomni koš Rajsa.

Za pet sekundi je Teodosić prešao teren i našao samog Vimsa, ali on je promašio za prolaz u finale.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Dejvid Blu sa 15 poena, a heroj meča Tajris Rajs imao je 13 poena i 5 skokova. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније