Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 05. 2014. 09:32 >> 09:34

BARTOMEU PORUČIO

Evroliga neće čekati Cibonu

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bartomeu rekao je da ako Cibona do kraja ove sezone ne ispuni uslove neće igrati u elitnom takmičenju naredne sezone.

 

Zagrepčani su mjesto u Evroligi izborili zahvaljujući tituli u ABA ligi, ali se još od završnog turnira regionalnog takmičenja spekulisalo da zbog loše finansijske situacije neće moći da ispune potrebne uslove za učešće.

“Cibona je u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji. Nećemo do kraja sezone znati da li će ispuniti uslove za Evroligu, ali sigurno nećemo čekati posljednji momenat i kraj juna. Stalno razgovaramo sa njima. Još prošle godine smo razgovarali. Očekujemo da pokušaju da riješe te probleme. Ako ne ispune uslove, neće igrati”, rekao je Bertomeu.

Bertomeu je na radnom doručku sa oko 20 novinara na ‘fajnal foru’ u Milanu istakao da postoji ideja o promjeni Sistema licenciranja ekipa.

“Predložićemo najvišim telima lige da se ubuduće B licence dele nacionalnim, odnosno regionalnim takmičenjima, pa, tako, ubuduće ekipe iz jedne države neće zavisiti od rezultata ekipa iz drugih država, kao što je to bilo do sada”, naglasio je Bertomeu, “Nikada nismo podržavali potpuno zatvaranje lige, niti ćemo to činiti. Uvek će postojati takmičarska piramida koja počinje sa nacionalnim šampionatima, a završava se sa elitom, odnosno Evroligom”.

Prvi čovjek elitnog takmičenja potvrdio je i da se ne planira povećanje broja učesnika.

“Ne vidimo razlog za to, jer kvantitet ne mora da znači i kvalitet. Broj od 24 ekipe je pravi balans. Znam da je sada u Evropi daleko više zemalja i da bi svi da bude oko 50 ekipa. Ali, morate da znate da se razdvajanjem pojedinih zemalja razvodnio i kvalitet. Uzmite za primer Balkan. Zemlje su se razdvojile i nacionalni šampionati su postali slabiji, pa su posle kroz ABA ligu pokušale da podignu kvalitet. Isto je i sa VTB ligom”, istakao je Bertomeu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније