Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 03. 2013. 19:55 >> 19:46

ODREĐEN DOMAĆIN F4

Lisac: Banja Luka ispunila sve kriterijume

Čelnici regionalne lige, poslije mnogo komplikacija, odlučili su da završni turnir bude odigran u Banja Luci, u dvorani u Laktašima.Generalni menadžer ABA lige Roman Lisac zahvalio se Beogradu kao i predstavnicima ostalih gradova koji su ponudili kandidaturu za organizaciju završnog turnira tog takmičenja.

"Zahvaljujemo se gradu Beogradu i njegovom gradonačelniku Draganu Đilasu, gradu Kragujevcu i ministru finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađanu Dinkiću, koji je podržao njegovu kandidaturu, Skoplju i gradonačelniku Ivici Konevskom, kao i gradu Nišu i predsjedniku Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije Zoranu Živkoviću, koji je potpisao njegovu kandidaturu za organizaciju završnog turnira", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Jadranske lige.

Lisac je dodao da su svi gradovi dostavili više nego korektne ponude, ali da su one u određenim segmentima bile slabije od predloga Banja Luke.

"Banja Luka je dobila prioritet s obzirom da njena ponuda jedina ispunjava sva tri osnovna kriterijuma: sportski, organizaciono - finansijski i bezbijednosni. Shodno propozicijama lige, pri određivanju domaćina završnog turnira prednost ima bolje plasirani tim. Istovremeno, Banja Luka je prihvatila sve organizacione i finansijske uslove, ali pružila i sve neophodne bezbijednosne garancije na najvišem državnom nivou", objasnio je Lisac.

Finalni turnir jadranske "četvorke" biće odigran od 25. do 27. aprila u Laktašima.

"S obzirom na kvalitet timova i ulog, duboko smo uvjereni da će završni turnir u Banja Luci biti kruna jedne od najzanimljivijih sezone Jadranske lige u 12 godina njenog postojanja. Vjerujemo da će Banja Luka biti dobar domaćin i opravdati očekivanja javnosti i lige", zaključio je Lisac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније