Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 07. 2014. 12:12   >>  12:12 3

SREĆAN ZBOG PORIJEKLA

Mirotić: Na pravi način predstavljam CG

Nikola Mirotić, novi košarkaš Čikaga, zna odakle je počeo, sjeća se školskih sala, dvorišta i otvorenog terena, crvene boje pored hotela „Sidra“ u Baru. Kaže da Crnu Goru predstavlja u Španiji i van Španije i da je srećan što je Crnogorac i što na pravi način predstavlja zemlju.

Krajem avgusta sa porodicom kreće na put preko Atlantskog okeana u, možda, i najevropskiji tim i grad u SAD-u. U intevjuu za Pobjedu kazao je da se ne plaši, i da će svijet dobiti pravog Nikolu Mirotića.

Put do dresa slavnih Bulsa, priznaje, bio je težak.

"Kad vratim prošlost, vidim dug i težak put, bilo je puno odricanja, ali vrijedilo je. A bilo je teško, mnogo puta sam razmišljao da li sam za ovaj sport i da li mogu stići do Madrida, postati profesionalni igrač. Ali, ni tada nijesam odustao, a olakšalo mi je to što sam bio okružen pravim ljudima i trenerom Jadranom Vujačićem koji je vjerovao u mene. I nekako sam konstantno napredovao, a što je najvažnije, dobio šansu da igram za prvi tim Reala. Igrao sam više godina profesionalno, osvojio nekoliko titula i konačno potpisao za Čikago", kazao je momak koji ima španski i crnogorski pasoš.

Sa samo 23 godine već je postigao velike uspjehe, ostaje žal što se s Realom prošle sezone nije popeo na krov Evrope.

"Tako je, toliko toga sam prošao i uradio, a imam 23 godine, postoji veliki prostor da se još više dokažem i opravdam povjerenje", poručio je Mirotić.

 

Čikago je, mnogi smatraju, napravio šampionski tim, još Rouz da se potpuno oporavi. Ambicije kluvba su sigurno velike, ali sa Nikolom još nijesu pričali o zadatim ciljevima.

"Nijesmo ništa konkretno, a bio sam na večeri sa Gasolom, trenerom i još nekim ljudima iz kluba, pričali o tome. Čikago je mlada ekipa, ljudi puno očekuju od nas, a konkretno, ni o meni, odnosno o toj mojoj ulozi na terenu i da li ću igrati trojku ili četvorku, nijesmo razgovarali. Gledajući Čikago, a pratio sam njihove igre još od prije tri godine, kada sam draftovan, imao sam utisak, koji se nije do danas promijenio, da ću se brzo uklopiti u njihov sistem i način igre. I siguran sam, ako zadržim ovaj nivo igre iz Evrope, uz, naravno, još neke pozitivne stvari, biću u stanju da im pomognem", istakao je Mirotić.

Poručio je da ne želi da se zadovolji samo činjenicom da je stigao u najjaču ligu na svijetu, već da želi da se dokaže na parketu.

"Igrač sam koji želi da uči i napreduje, nikako ne bih mogao da se zadovoljim pričom kako je najvažnije da sam u NBA, a da me ostalo ne interesuje. Ne može me to ispuniti. Moja očekivanja su velika, spreman sam da napravim veliki korak. Znam da mogu da pomognem i imam kvaliteta, a vjerujem da ću opravdati očekivanja i to što su vjerovali. Ponoviću, ne znam koju ću rolu imati u timu, sa kolikom minutažom, ali, vjerovatno da me ne bi čekali toliko dugo, da ozbiljno ne računaju na mene", kazao je Nikola Pobjedi.

Uskoro reprezentativce Crne Gore očekuju kvalifikacije za EP, a on kaže da će pratiti utakmice izabranike selektora Luke Pejovića.

"Sigurno da ću pratiti igre Crne Gore, kao što i radim svake godine. Ako budem imao vremena eto me, sve zavisi od priprema koje ću odraditi na planini. Pratim i prijateljske utakmice, Crna Gora ima super ekipu, iako neki nijesu došli, ali sam siguran da će mladi momci, a primjećujem da ih ima puno, uspjeti da se plasiraju na Evropsko prvenstvo", smatra Mirotić.

Ipak, nije želio da priča o svojoj reprezentativnoj karijeri:

"Ne mogu ništa reći po tom pitanju, fokusiran sam na sljedeću sezonu. Ali, ono što svi znaju, i što se nikada neće promijeniti, je da je Crna Gora moja domovina. Crnu Goru predstavljam u Španiji i van Španije. Svi znaju odakle sam. Iz Crne Gore sam. Srećan sam što sam Crnogorac i što na pravi način predstavljam zemlju. Nikad ne reci nikad."

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније