Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 08. 2014. 10:06   >>  10:06

VJERUJE U PLASMAN NA EB

Pavićević: Poraz od kvalitetnijeg tima

Izrael je nadigrao našu reprezentaciju i zasluženo se revanširao za poraz na Kipru, iako su bili stvoreni svi preduslovi da se uz veliku podršku navijača ostvari pobjeda koja bi značila povratak na pravi put nakon neočekivanog poraza od Holandije, kazao je selektor Luka Pavićević nakon poraza (80:65) od Izrael u četvrtom kolu kvalifkacija za Evropsko prvenstvo naredne godine. Za razliku od duela protiv Holandije, naša reprezentacija sada nema za čim da tuguje jer je poražena od kvalitetnijeg protivnika, kazao je Pavićević.

"Čestitamo protivniku koji nas je nadigrao i revanširao se za poraz na startu. Stvorili su se sve preduslovi da možemo da odigramo hrabru i uz energiju koju je donijela publika, kao i motiv koji uvijek moramo da imamo protiv sjajnih pojedinaca koje Izrael ima u svojim redovima. Tako smo i krenuli, ali zabrinjava činjenica da nijesmo konstatntni u obavljanju zadataka. To su klizni momenti kao što se desilo u finišu druge dionice i na početku trećeg perioda. Dozvolili smo protivniku da postigne lake poene, dok nama to nije polazilo za rukom. U jednom trenutku smo došli u deficit od deset poena i to je veoma teško nadoknaditi protiv kvalitetne reprezentacije Izraela. Odbrana nije pokazala dovoljno moći da zaustavi napad protivnika. Ovu utakmicu za razliku od one protiv Holandije treba brzo zaboraviti jer smo izgubili od kvalitetnijeg protivnika. Treba da zabrine nedosatak onih oružja kojima možemo da dobijemo posljednja dva meča. Bez jake odbrane teško možemo da idemo na poen više i da dolazimo do pobjeda i kod kuće i u gostima. Takođe, bez protoka u igri u napadu ne možemo da postignemo više poena od protivnika", kazao je Pavićević.

U posljednja dva meča Crnu Goru očekuje težak posao da ostvari pobjede protiv Bugarske i Holandije, koje bi uz povoljan rasplet ostalih mečeva donijele plasman na Eurobasket, a Pavićević vjeruje da će njegovi izabranici ipak, uspjeti da ostvare cilj. 

- Iz dva vezana poraza neće biti lako se vratiti na prvi put pred gostovanja Bugarskoj i Holandiji. Očekuju nas dva meča u gostima, odlučujuća za plasman na Eurobasket. Vjerujem da ćemo uspjeti da prevaziđemo trenutku problematiku i da ispunimo cilj koji smo postavili uoči početka kvalifikacija. Moramo da pokažemo snagu i da stvari preokrenemo u našu korist, tamo gdje smo ih navodili čitavo ljeto.

Miloš Borisov kazao je da žali što nacionalni tim nije uspio da se vrati na pravi put nakon neočekivanog poraza od Holandije i istakao da i dalje vjeruje u plasman na treće uzastopno prvenstvo Starog kontinenta.

- Žao nam je što nijesmo uspjeli da povratimo samopouzdanje i da se iskupimo za kiks protiv Holandije. To bi nas vratilo na pravi put, ali nijesmo uspjeli u tome. I dalje imamo velike šanse za plasman na Eurobasket i idemo da pobijedimo u posljednja dva meča, kako bi bili tamo gdje nam je i mjesto – kazao je Borisov.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније