Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 08. 2014. 17:26 >> 17:40

"CRVENI" OPTIMISTIČNI

Pobjeda u Sofiji dobra uvertira pred meč odluke

Muška seniorska reprezentacija u nedjelju (19.30 sati) će igrati protiv Bugarske u Sofiji u petom kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine. "Crveni" su preko Beograda, oko 15 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu, stigli u glavni grad Bugarske.

Poslije dva vezana poraza (Holandija i Izrael), izabranici Luke Pavićevića žele da pobjedom protiv Bugarske, koja je bez trijumfa u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, naprave dobru uvertiru pred meč odluke protiv Holandije u Lejdenu, koji je na programu u srijedu.

Crna Gora dobila je Bugarsku u Podgorici nakon produžetka (70:64). U prvom meču petog kola u grupi B, Izrael od 18 sati u Nikoziji dočekuje selekciju Holandije.

"Čitave kvlifikacije stale su u ta dva meča, trudićemo se da damo sve od sebe i nadam se da ćemo se vratiti sa dvije vezane pobjede i obezbijedimo ono što smo na početku zacrtali", kazao je bek "Crvenih", Sead Šehović.

Prvi rival u mečevima odluke je Bugarska, protiv koje je bilo dosta problema u Podgorici.

"Bugarska igra sporiju košarku, na šta mi nijesmo navikli. U Podgorici su nas uveli u njihov ritam, a ovdje ćemo se truditi da se nametnemo sa što jačom odbranom, bržim ritmom i kontranapadima, kako bi došli do pobjede. Holandija je neugodan rival, ali mi smo željni revanša, da dokažemo da je to bio loš dan i slučajnost. U posljednje dvije utakmice nedostajalo nam je koncentracije, a i bilo je dosta pritiska. Krenuli smo loše u utakmicu s Bugarskom, na kraju smo slavili, ali se to prenijelo u naredne dvije utakmice, ali nećemo da gledamo nazad i žalimo", rekao je Šehović.

 

Slično razmišlja i plejmejker Nikola Ivanović.

"Nakon meča u Podgorici, svjesni smo koliko Bugari mogu da budu neugodni, treba da odigramo kvalitetan meč i ostanemo u igri za plasman na Evropsko prvenstvo, što je i primarni cilj. Bugarska ima par dobrih igrača i sigurno će nam biti problem igrati na njihovom terenu. Međutim, mislim da uz poboljšanje igre možemo da ostvarimo povoljan rezultat", optimističan je Ivanović.

Dodao je da nije lako vratiti se u pravi ritam nakon dva vezana poraza.

"Sada moramo da pokažemo koliko smo jaki i koliko smo dobri. Iskreno, mislim da mi imamo mogućnosti za to. Dvije pobjede u dva posljednja meča je jedina opcija, nemamo više izbora i sigurno da moramo da idemo na dvije pobjede", zaključio je organizator igre podgoričke Budućnosti.

 

Miloš Pavićević

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније