Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

31. 08. 2014. 12:14 >> 12:17

ZLATO U STRUMICI

Popović i Čarapić u idealnoj petorci

Centar Miloš Popović i bek Ognjen Čarapić izabrani su u idealnu petorku Evropskog prvenstva B divizije za igrače do 16 godina, na kojem je naša reprezentacija osvojila zlatnu medalju.

Crna Gora nastup na šampionatu u Strumici (Makedonija) završila je sa maksimalnim učinkom i devet pobjeda, a do zlatne medalje došla je pobjedom protiv Izraela u finalu.

Popović je proglašen za najboljeg igrača šampionata u Makedoniji, na kojem je upisao osam ''dabl-dabl'' učinaka i imao prosjek od 22,3 poena i 12,1 skokova po meču.

Sjajna izdanja u Strumici prikazivao je i Čarapić koji je prosječno postizao 16,1 poen i imao 3,3 asistencije po utakmici.

Crna Gora na putu do zlatne medalje savladala je Švajcarsku (93:44), Austriju (80:61), Portugal (73:47), Švedsku (71:62) i Albaniju (87:50) u prvoj fazi, u drugoj je bila bolja od Mađarske (86:59) i Češke (70:49), a u polufinalu od Engleske (82:62).

Do devet pobjeda, Čarapić i saigrači stigli su sa prosječnom razlikom od 23,4 poena, što dovoljno govori o dominiaciji koju su prikazali i potencijalu koji posjeduje generacija pred kojom je svjetla budućnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније