Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 09. 2014. 22:21   >>  22:20

PRESREĆNI NAKON POBJEDE

Senegalci vjerovali da mogu ispisati istoriju

Košarkaši Senegala presrećni su poslije istorijske pobjede nad Hrvatskom u trećem kolu šampionata svijeta u Španiji.

Do ovog Svjetskog prvenstva Senegalci su posljednji put slavili 1998. godine kada su dobili Južnu Koreju, a sada su vezali dvije pobede – nad Portorikom i Hrvatskom.

“Ovo je istorija. Kada smo dolazili, šalili smo se kako smo ovdje da napravimo istoriju, ali zapravo smo svi u to vjerovali“, izjavio je centar Hamadi N’Diaje.

Osim spomenutog trijumfa nad Korejom, Senegal je do sada jedino još savladao Kinu davne 1978. godine.

“Igrali smo na krilima prethodne pobjede i zabilježili smo još jedan sjajan trijumf. Nadam se da će nas on odvući još dalje. Sada imamo dan da se odmorimo, a onda se koncentrišemo na Argentinu“, kaže kapiten Maleje N’Doje.

Trener Čejk Sar trudi se da ostane na zemlji.

“Naš turnir počeo je drugim poluvremenom protiv Grčke. Prvo poluvrijeme bilo je prilično ludo. Drugi timovi došli su ovde da osvoje turnir, mi smo ovde da učimo“, rekao je Sar.

Senegal sada ima skor 2-1, a do kraja takmičenja u B grupi igra sa Argentinom i Filipinima.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније