Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 09. 2014. 17:16 >> 17:19

MEKSIKO RAZBIO ANGOLU

Ukrajina srušila Tursku

Košarkaška reprezentacija Ukrajine savladala je danas u trećem kolu grupe C selekciju Turske rezultatom 64:58, dok je Meksiko s lakoćom pobijedio Angolu 79:55 u trećem kolu grupe D Svjetskog prvenstva u Španiji.

Veoma loša napadačka igra obilježila je prvo poluvrijeme duela između Ukrajine i Turske. Odbrana je bila veoma čvrsta na obje strane. Turski košarkaši imali su uglavnom vođstvo cijelim tokom prvih 20 minuta, pa se tako na poluvrijeme otišlo s poenom prednosti u korist Turske, 26:25.

Ukrajina je igrala zaista sjajno u nastavku i supjeli su da preokrenu rezultat u svoju korist. Nakon 30 minuta igre su imali dva poena prednosti, 41:39.

Pogađali su Ukrajinci kada je trebalo. S dvije vezane trojke Igora Zajceva na tri minuta do kraja Ukrajina odlazi na plus sedam, 56:49. Iako je Turska uspijevala uzvratiti Mišula je nevjerovatnom trojkom ponovo podigao prednost na sedam razlike.

Isti košarkaš je ponovo pogađao kada ja trebalo, a iako je Turska uzvraćala, na kraju je Ukrajina stigla do pobjede u ovom susretu.

Aleksandar Mišula je predvodio Ukrajinu sa 19 poena, od čega pet trojki, Igor Zajcev je dodao 12, dok je na drugoj strani Omer Ašik ubacio 16 poena, uz 20 skokova.

Meksiko je ostvario prva pobjedu, koja će vjerovatno biti dovoljna za plasman u drugi krug.

U prvoj četvrtini Angola je bila bolja, održavala prednost čitavo vrijeme i na kraju dobila sa 20:15, a u jednom trenutku vodila je i sedam razlike. 

Sredinom druge dionice Meksiko dolazi do vođstva 29:27, a na odmor se odlazi kod rezultata 36:53 za meksičku selekciju.

Prednost Meksika se samo povećavala, da bi krajem treće Meksiko imao plus 12 (57:45). Rutinski su Meksikanci odradili posao, pa slavili sa 24 poena razlike.

Hernandez je predvodio Meksiko sa 24 poena, dok je Ajon ubacio 17, a Kruz 14 poena. Hoakim i Moreira su u sastavu Angole ubacili po 13 poena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније