Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 09. 2014. 20:26 >> 20:26

SAD NASTAVILE POHARU

"Kenguri" nadskočili Litvaniju

Košarkaši Australije savladali su Litvaniju rezultatom 82:75 u susretu grupe D, dok je selekcija Sjedinjenih Američkih Država pregazila Novi Zeland rezultatom 98:71 u meču grupe C, Svjetskog prvenstva u Španiji.

Australiji je ova utakmica bila odlučujuća za plasman u naredni krug, a već nakon prve dionice i odlične igre, pokazali su u kojem pravcu će se odvijati današnji susret.

"Kenguri" su prvu dionicu dobili sa 10 poena razlike (30:20), da bi s boljom košarkom nastavili i u drugoj četvrtini, pa su tako na odmor otišli s 19 poena prednosti, 47:28.

Međutim, uporni Litvanci su se vratili u igru, ponajviše zahvaljujući  boljoj odbrani. Počeli su da pogađaju i šuteve sa distance, pa su nakon 30 minuta igre imali zaostatak od samo šest poena, 62:56.

Ipak, istrošeni igrači selekcije Litvanije, iako stalno blizu izjednačenja, nijesu uspjeli da kreiraju veliki preokret, pa je Australija stigla do prve pobjede u ovoj grupi i još uvijek su u igri za plasman u drugi krug.

Džo Ingles bio je najbolji u pobjedničkom timu sa 18 poena, 4 asistencije i 3 krađe, Bejns je dodao 14 poena i 6 skokova, a Delavedova je ubacio 13 poena. U ekipi Litvanije, Seibutis je ubacio 21, a Darjuš Levrinovič 14 poena.

Amerikanci su očekivano dominirali od samog početka, ali Novi Zeland je uspio da izbjegne katastrofu u prvoj dionici, nakon koje su bili sedam poena u zaostatku, 27:20.

Međutim, u nastavku susreta Novozelanđani nijesu mogli parirati favorizovanim Amerikancima. Lagano je SAD podizala prednost, a na poluvrijeme su otišli s 22 poena prednosti, 57:35.

Novi Zeland je uspio dobiti treću dionicu, ali to nije bio dovoljno da odvedu susret u neizvjesnu završnicu, pa su Amerikanci do kraja dodatno povećali prednost i stigli su do treće pobjede.

Entoni Dejvis imao je 21 poen i 9 skokova, Farid je uz 15 poena imao 11 skokova, Harden je dodao 13, Tompson i Kari po 12, a Irivng 10 poena. U ekipi Novog Zelanda samo je Entoni bio dvocifren sa 11 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније