Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 09. 2014. 22:43 >> 22:45

OBEZBIJEDILI 1/8 FINALA

Koreja namučila Slovence

Košarkaši Slovenije pobijedili su selekciju Južne Koreje rezultatom 89:72, u trećem kolu grupe D Svjetskog prvenstva u Španiji.

Koreanski košarkaši su jako dobro otvorila meč, pa su u jednom trenutku imali i pet poena prednosti (18:13), a nakon prve dionice imali "samo" dva poena, 21:19.

Azijska selekcija je namučila Slovence u prvom poluvremenu znažnim otporom, pa se na poluvrijeme otišla sa samo poenom prednosti za Sloveniju, 40:39.

Ipak, u trećoj dionici je slomljen otpor nezgodnih Koreanaca, jer su Slovenci zaigrali onako kako treba, pa su nakon 30 minuta igre imali 14 poena prednosti, 70:56.

Do kraja je Slovenija mirnom igrom došla do pobjede, pa je tako i definitivno obezbijedila prolaz u narednu fazu takmičenja, a u preostala dva kola pokušaće da sačuva prvu poziciju na tabeli i lakšeg rivala u osmini finala.

Prva zvijezda Slovenaca Goran Dragić bio je najbolji sa 22 poena i 4 asistencije, Lorbek je dodao 14, a Zoran Dragić i Omić po 13 poena. Na drugoj strani, Li je bio ubjedljivo najbolji sa 12 poena i 5 skokova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније