Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

11. 09. 2014. 22:56   >>  12. 09. 2014. 00:23

ŠETNJA DO FINALA

I Litvanija "lak zalogaj" za SAD

Sjedinjene Američke Države su bez mnogo muke savladale Litvaniju 96:68 i plasirale se u finale Svjetskog prvenstva u Španiji. Drim-tim je vodio gotovo od starta, a meč je definitivno prelomio furioznom trećom dionicom koju je dobio 33:14.

Litvanci su na startu u nekoliko navrata imali dva poena prednosti, ali je selekcija Sjedinjenih Država svaki put uzvraćala, da bi u četvrtom minutu i prvi put povela (10:7). 

Raspooložen je bio Tompson,  pa je Drim-tim na prvi odmor otišao sa pet poena prednosti (21:16). 

Amerikanci su u 13. minutu stigli do dvocifrene prednosti (32:22). Kuzminskas je u tim trenucima držao Litvaniju u igri, pa su on i saigrači prišli na minus pet, ali su Amerikanci, ipak, poluvrijeme dočekali sa osam poena prednosti (43:35). 

Kao i na većini prethodnih utakmica, Amerikanci su na startu drugog poluvremena prelomili meč - napravili su seriju 10:0 i došli do ubjedljive prednosti 53:35.  Prednost Sjedinjenih Država rasla je iz minuta u minut, da bi na kraju treće četvrtine bilo plus 27 (74:49).

U četvrtoj četvrtini igralo se u laganom tempu, Amerikanci su otaljavali posao, dok su Litvanci pokušavali da poprave utisak. Na kraju, 96:68.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније