Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 03. 2013. 23:21   >>  23:21

EVROLIGA

Pao slavio u Madridu

Panatinaikos je pobijedio Reala usred Madridav sa 74:73 i nanio mu drugi uzastopni poraz. Madriđani su doveli u pitanje prvo mjesto pred četvrfinale."Zeleni" su ovom pobjedom praktično osigurali plasman u nokaut fazu jer dva kola prije kraja grupnog dijela imaju dvije pobjede više od Unikahe.

Najzaslužniji za pobjedu gostiju bio je majstor Dimitris Dijamantidis sa 14 poena, 8 asistencija i 3 skoka. Njegovom trojkom dva i po minuta prije kraja PAO je preuzeo vođstvo (64:63) i uspio da ga sačuva u penal završnici. Carcaris je bio najefikasniji kod gostiju sa 16 poena, Ukić je dodao 12, a Lazme 10. Mirotić i Frnandez su predvodili Real sa po 17 poena.

Unikaha je pružila snažan otpr ekipi CSKA,ali su izabranici Etorea Mesine, na kraju slavili i na najbolji mogući način iskoristili kiks Efesa da se izjednače na tabeli.

Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, Unikaha je vodila na poluvremenu 34:30, ali niko nije mogao značajnije da se odlijepi. Rasplet je uslijedio u samom finišu. Prvo je Krstić doveo CSKA na "-3", Micov trojkom izjednačio na 60:60, a Teodosić sa dva uzastopna šuta iza linije 6,75 povisio na 66:62 i tako prelomio meč u korist Moskovljana.

Kaun je bio najefikasniji sa 16 poena, Teodosić je ubacio tri manje (uz pet asistencija), koliko i Soni Vims, odličan je bio i Erceg sa 10.

Barselona nije imala milosti prema Kahi Laboral u španskom derbiju. Trijumfom od 83:74 je osigurala prvo mesto u grupi F. Do 11. pobjede u Top 16 fazi Katalonce je predvodio Erazem Lorbek sa 16, a Ante Tomić i Huan Karlos Navaro su postigli po 14 poena.

 U poraženoj ekipi najbolji je bio Lampe sa 21.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније