Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 09. 2014. 21:46 >> 21:48
2

ISPOD ČUVENOG BALKONA

Srpske košarkaše dočekalo 20.000 ljudi

Nakon uspjeha na Mundobasketu, košarkaši Srbije vratili su se u Beograd, gdje ih je ispred Skupštine grada Beograda dočekalo oko 20.000 ljudi.

Doček je bio zakazan za 20 sati, ali je avion srpke reprezentacije kasnio, pa su se pred okupljenjima kod Starog dvora pojavili nešto poslije 21 sat.

I na aerodromu "Nikola Tesla" okupili su se navijači, a u centru pažnje bio kapiten Nenad Krstić, koji je odmah poslije sinoćnjeg finala protiv SAD-a, najavio povlačenje iz nacionalnog tima.

Pristuni su ga pozdravili, a saigrači su mu poslali jasnu poruku, skandiranjem "Krle, ostani".

Uoči izlaska na balkon Skupštine, nastupila je grupa THC, koja je izvela motivacionu pjesmu koja je obiljeležila nastup srpskih košarkaša u Španiji – "Igraj i pobedi!".

"Erupcija" oduševljenja nastala je kada su, jedan za drugim, počeli da izlaze i srebrni košarkaši. Kada su konačno izašli pred navijače, u masi je zapaljeno nekoliko baklji i ludnica je mogla da počne.

Prvi je mikrofon uzeo selektor Aleksandar Đorđević.

"Prije svega, hvala vam, ovo je sportsko srce Srbije! Godine 1995. je izmišljen ovaj balkon kada su tu bili moji saigrači, a sada su tu ovi momci! Vama se zahvaljujemo što ste nam dali snage, što smo radili dva mjeseca na pripremama da bismo se vratili sa ovom medaljom", rekao je Đorđević.

 

U ime igrača, Bogdan Bogdanović je još jednom pozdravio kondicionog trenera Srđana Sarića, koji zbog bolesti nije mogao da bude u Španiji.

"Ovo posvećujem kondicionom treneru Srđanu Sariću, iz bolnice je došao danas da nas pozdravi. Kažu da ovo ispod balkona nije bilo punije još od Novaka Đokovića", rekao je Bogdanović.

Osim za košarkaše, doček je priređen i za žensku reprezentaciju u streljaštvu u sastavu Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović, jer su se okitile su ekipnim zlatom u gađanju vazdušnim pištoljem na prvenstvu u Granadi. Takođe, hiljade građana pozdravilo je i rvača Davora Štefaneka, koji je u Taškentu postao svjetski šampion u kategoriji do 66 kilograma.

Jasna Šekarić, koja je obezbijedila učešće na Olipijadi u Rio će Žaneiru 2016, što će biti njene osme Igre u karijeri, bila je vidno uzbuđena.

"Iskreno, meni je ovo prvi put da stojim na terasi, nažalost naš sport nije takav da mogu da doživim ovakve ovacije, pa sam baš uzbuđena. Bilo je veoma teško, ali kada nas ovako dočekate, sigurno ćemo se opet vratiti sa medaljama", rekla je Šekarić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније