Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Košarka.me ]

20. 09. 2014. 21:16 >> 21:15

PORAZ OD JENISEJA

Budućnost bez finala "Mega kupa"

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su u polufinalu "Mega Kupa 2014" od ruske ekipe Jeniseja rezultatom 78:82, koju sa klupe predvodi Nikšićanin Stevan Karadžić. U drugom meču sastaće se organizator turnira ekipa Mega Vizure i turska Pinar Karsijaka.

 

Prvi kvartal je donio sjajnu igru sa obje strane. Igralo se veoma brzo sa dosta lakih poena. To je bio sjajan uvod u prvi meč Mega Kupa.

Na kraju dionice Rusi su imali 2 poena viška.

Drugi period je protekao takođe u izjednačenoj igri. Međutim ni jedna ni druga ekipa nijesi mogle da naprave neko značajnu prednost.

Jenisej je i ovu četvrtinu dobio sa 2 poena razlike odigravši nešto bolju odbranu. Izabranici Stevana Karadžića na odmor su otišli sa 4 poena prednosti.

Ni u nastavku meča "plavi" nijesu briljarali u napadu, dok je Jenisej djelovao sve bolje i bolje pa je serijom 10:4 došao i do dvocifrene prednosti.

Međutim konačno su se trgli momci koje sa klupe predvodi Igor Jovović i serijom koševa u finišu dionice stigli na samo zaostatak od pola koša.

Kako je završila treći period Budućnost je tako i počela poslednji. Furiozna igra "plavih" koji su na startu napravili seriju 8:0 i prešli u vođstvo od 7 poena razlike.

Uspio je Jenisej da se vrati u meč serijom brzih poena i izjednači na 71:71.

U tim trenucima igralo se koš za koš sve do rezultata 76:75, kada Rusi pogađaju dvije trojke za prednost od 4 poena. To se ispostavilo kao ključno za trijumf Rusa koji su pobjedu potvrdili sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji kod Budućnosti bio je Aleksa Popović sa 16 poena, pratili su ga Rikić sa 11 i Vitkovac sa 10.

U pobjedničkom taboru najefikasniji je bio  bivši centar Crvene zvezde,m Elmedin Kikanović sa 18, dvocifreni su još bili Teriko Vajt sa 15 i Kosta Perović sa 14.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније