Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 09. 2014. 09:39 >> 09:41

OPROŠTAJ PAVIĆEVIĆA

Žalim zbog neispunjenja ciljeva

Luka Pavićević je juče napustio klupu crnogorske reprezentacije, a kako je kazao, odlazi sa velikim žalom što zacrtani ciljevi nijesu ispunjeni.

"U trenutku kada se opraštam od reprezentacije Crne Gore, prije svega, volio bih da izrazim svoju zahvalnost rukovodstvu Košarkaškog saveza Crne Gore svim stručnim i drugim saradnicima iz perioda obavljanja ove prestižne i odgovorne funcije, kao i svim igračima koji su nesebično i predano ulagali sebe i darivali dio svojih života u radu zajedno sa mnom, smatrajući to kao dio svojih sportskih, a u prvom redu patriotskih obaveza", saopštio je Pavićević.

Takođe, zahvalio se i navijačima "za njihovu istrajnu podršku i povjerenje koje je konstantno osjećao i doživljavao".

Dojučerašnji selektor je istakao da mu je žao što reprezentacija nije ostavrila uspjehe koje je Savez i stručni štab priželjkivao.

"Odlazim istovremeno sa velikim žalom što nije došlo do punog ispunjenja ciljeva zacrtanih pri mojem dolasku na funkciju selektora, a koji nijesu bili daleko od realnosti", poručio je Pavićević.

On se odlučio da podnese ostavku pošto je selekcija doživjela debakl u kvalifikacijama za Eurobasket jer nije uspjela da osvoji neko od prva dva mjesta u društvu Izraela, Bugarske i Holandije.

Uspješno je vodio selekciju u kvalifikacijama 2012, a kao zadovoljavajuć okarakterisan je i nastup na prošlogodišnjem šampionatu Evrope u Sloveniji.

"Sa istekom moje funkcije selektora košaraške reprezentacije, osjećam potrebu da izrazim svoje veliko zadovoljstvo, ne samo što sam kroz tri minule sezone bio na čelu ovog dugoročno izazovnog sportskog projekta (po svemu od specifičnog nacionalnog interesa), nego i konstitutivni dio jedne – gledano u cjelini, ljudski izuzetno posvećene i požrtvovane igračke i sportske porodice, a kojoj iskreno priželjkujem takođe dugoročnu i perspektivnu budućnost", poručio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније