Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 10. 2014. 21:22 >> 21:22

BALKANSKA LIGA

Ubjedljiv poraz Mornara u Makedoniji

Košarkaši Mornara poraženi su na svom ovogodišnjem debiju u Balkanskoj ligi. Bolji od Barana bio je makedonski Kožuv sa ubjedljivih 85:66.

Domaći su poveli preko Albijanića, a Mornar je prvi put na meču prešao u vođstvo u drugom minutu košem novajlije Njuelsa (2:4).

Mornar je u prvoj dionici još jednom vodio (5:7) u 4. minutu, ali tada Kožuv pravi seriju 5:0 i ide na plus 3 (10:7). 

Pavićevićevi momci su košem Mikovića i prvim poenom u dresu Barana Amerikanca Brajanta izjednačili, ali su Makedonci odgovorili novom serijom od 8:0 i prvi put na susretu stekli osjetniju prednost (18:10).

Do kraja prvog perioda igre gosti su uspjeli da smanje zaostatak na 5 poena (21:16).

Druga četvrtina počela je trojkom Ivelje, kojom je Kožuv krenuo u stvaranje velike prednosti, koja je u 13. minutu dostigla 15 poena (33:18).

Domaćin je narednih 7 minuta uspješno sačuvao stečenu zalihu, pa je na odmor otišao na plus 14 (42:28).

Treća dionica nije donijela značajne promjene dešavanja na parketu u Gevgeliji, domaćin je sigurnom igrom održavao visoko vođstvo, koje Barani sa samo dva raspoložena igrača Perovićem i Brajantom nisu uspjeli da ugroze.

Na startu posljednje četvrtine semafor je pokazivao rezultat 63:48, a Makedonci su do kraja meča uvećali prednost do konačnih plus 19 (85:66).

Jedini što je Mornar uspio da uradi je da u dva navrata priđe na 10 poena minusa (63:53 i 66:56), ali više od toga nije mogao.

Njabolji strijelac u pobjedničkoj ekipi bio je Albijanić sa 16 poena i 15 skokova, dok je Bjelopoljac Korać zabilježio 8 poena, 6 skokova i 3 asistencije.

U ekipi iz Bara najviše su pokazali Brajant i Perović sa po 18 pogodaka.

(kosarka.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније