Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 10. 2014. 22:48 >> 23:08

POBJEDA OLIMPIJAKOSA

Šampion siguran, sjajna Zvezda!

Šampion Makabi je u svojoj "Nokia Areni" lako izašao na kraj sa Limožom 92:76 i uspješno započeo odbranu titule. Crvene zvezda u prepunoj "Kombank" areni" srušila favorizovani Galatasaraj 76:68! Olimpijakos je nakon mnogo uzbuđenja i neizvjesnosti savladao Valensiju u gostima 71:68.

Makabi je od početka meča, kontrolisao stvari na parketu i razlika je samo rasla do samog kraja.

Domaćina je nosio Džeremi Pargo, koji je postigao 20 poena i zabilježio 9 asistencija. dobar je bio i Hejns sa 15 poena.

Kod gostiju je odličan bio Morman sa 17 poena i čak 12 skokova, a Batista i Smit su postigli 15, odnosno 14 poena.

U Beogradu Zvezda je od starta krenula fenomenalno i  predvodjena Bobanom Marjanovićem povela sa 15:8.

Međutim, tada je uslijedio pad,  pa su gosti napravili seriju 12:0 i preokrenuli  na 20:15.

To ipak, nije pokolebalo Zvezdu, domaći su stegli odbranu, drugu četvrtinu Zvezda je dobila sa 29:10, a na poluvrijeme je otišla sa ubjedljivih 46:30 i trasirala put ka pobjedi.

U nastavku, crveno-bijelima je ostalo samo da završe posao na pravi način, nijesu dozvolili rivalu veliki preokret i na kraju došli do zasluženog trijumfa.

Koliko je meč u Valensiji bio neizvjestan, govori podatak da nijedan tim nije imao veću prednost od šest poena. Na kraju je grčki tim imao više snage i nerava i ostvario.

Goste je nosio fantastični Vasilis Spanulis sa 21 poenom i 5 asistencija. Odlični su bili i Slukas i Lodžeski sa po 14 poena.

U domaćem timu Luk Harangodi je bio najefikasniji sa 14 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније