Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

31. 10. 2014. 08:40   >>  08:42

POBJEDA I PORAZ

Crnogorci odlični, ali polovični

U noći između četvrtka i petka na program najjače košarkaške lige odigrano je pet mečeva. Njujork Niksi su pokvarili povratak “kralja” u Ohajo, naš Vučević je ponovo odličan, Orlando naravno izgubio, a Minesota uz dabl-dabl Pekovića dobila Detroit.

 

Niksi su šokirali krcatu "Kviken Lons Arenu" u Klivlendu. Pokvarili su zabavu, odnijeli pobedu iz Ohaja, razočaravši Lebrona i njegove navijače na debiju poslije povratka kući. U ključnim Kavsi su se vratili u meč, bili na -3, a onda je Melo Entoni preko LeBrona pogodio šut koji je prelomio meč. Na kraju neočekivana pobjeda za Njujork koji je bio prežaljen naročito pošto su ih prve večeri preslišali Bulsi.

Džejms je na kraju završio sa 17 poena, 5 skokova, 4 asistencije, slabe brojke po njegovim mjerilima. Kevin Lav koji je takođe zalog šampionskih ambicija u Ohaju je uz 19 poena imao i 14 skokova, Kajri Irving najefiksniji sa 22 poena.

Na drugoj strani  Entoni je ubacio 25, a istakao se i Džej Ar Smit koji je imao 7 asistencija, što se njemu rijetko dešava. Niksi su izgubili manje lopti od rivala, bolje šutirali, nisu rasipali trojke kao obično, djelovali su mnogo bolje nego na startu i u većem dijelu prošle sezone.

                                            

Kavsi će priliku da poprave utisak imati već večeras kada gostuju Rouzu i Bulsima u derbiju, odnosno duelu dva vjerovatno najbolja tima na Istoku.

U Orlandu ništa novo, odlični Vučević i poraz Medžika. Crnogorac je ubacio 23 poena, imao 12 skokova i 3 asistencije, ali je njegov tim izgubio drugi meč u sezoni. Vašington je predvođen Volom koji je postigao 30 poena prošao Floridu, u finišu su pojačali pritisak, pa je suvi kvalitet isplivao. Naime, posle očajne treće četvrtine, Orlando se spustio na -2, ali su stvari došle na mjesto. Domaćin je šutirao preko 50%, ali je prodao 18 lopti, kao i prvo veče protiv Pelikansa.

                                           

Sinoć se pokazalo i da će Tadeus Jang će biti veliko pojačanje za Minesotu. Ponovo je bio najefikasniji sa 19 poena, pogodio je trojku posle koje su "Vukovi" stigli do prve pobjede u sezoni, protiv Detroita. Odličan je bio i Nikola Peković sa 17 poena i 10 skokova, Vigins je dodao 8, uz 4 uhvaćene lopte, mladi tim Minesote je odigrao solidno, a kouč Flip Sanders je tako na povratku kući, prvoj utakmici od 2005. zabilježio trijumf.

                                          

Rezultati:

Orlando - Vašington 98:105

Minesota - Detroit 97:91

Klivlend - Njujork 90:95

Dalas - Juta 120:102

Klipersi - Oklahoma 93:90

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније