Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 11. 2014. 20:17 >> 20:37

EVROKUP

Budućnost ubjedljiva protiv Ventspilsa

Budućnost je napravila veliki korak ka drugoj fazi Evrokupa - "plavi" su u "Morači" savladali Ventspils 87:69 i nadoknadili poraz iz prvog meča sa Letoncima od sedam razlike. Podgoričanima je ovo druga pobjeda.

Budućnost je meč prelomila u posljednjih 15 minuta, a "plave" je predvodio Kuk koji je tokom treće četvrtine vezao čak 13 poena, a to je pokrenulo seriju od 11:0 kojom je Budućnost stekla 14 poena prednosti, koju je lako odbranila do kraja.

Letonci su bolje otvorili meč i nakon četiri minuta su imali 6 poena prednosti (5:11). Potom je bilo plus osam u korist Letonaca (16:8).

Ipak, Subotić je sa pet uzastopnih poena, (uz dva Vitkovca), pokrenuo  Budućnost i plavi su brzo prišli na samo poen (15:16).

Ta razlika je ostala i na kraju prve četvrtine (17:18).

Budućnost je poenima Subotića na startu druge dionice preokrenula(19:18). Od tog trenutka ''plavi'' su konstantno bili u prednosti, a u 19. minutu, Budućnost je imala sedam poena prednosti (44:37). Gostujući tim je do odmora smanjio minus na pet poena (46:41).

Gosti su u par navrata prijetili u nastavku, ali kada se razigrao Kuk nije im bilo spasa, pa je prednost narasla na velikih 14 poena (70:56)!

Uoči posljednjih 10 minuta na semaforu je stajalo 70:59.

Ventspils se na startu četvrtog perioda dodatno približio (70:62), ali je fenomenalni Kuk prvo trojkom, a potom i asistencijom za Šihija odbio njihov nalet (75:62).

Koš Vitkovca uz faul i trojka Dašića definitivno su otklonili dileme oko pobjednika- 81:67 u 38. minutu.

Do kraja meča Budućnost je povećavala razliku do konačnih 87:69.

Najbolji u crnogorskom šampionu bio je Kuk sa 15 poena i čak 16 asistencija, a pratili su ga Vitkovac sa 13 poena i 6 skokova i Dašić sa 12 pogodaka i 9 uhvaćenih lopti.

U poraženoj ekipi najraspoloženiji je bio Vairogs sa 16 koševa.

U grupi Budućnosti Karšijaka je dobila PAOK na strani (74:79), dok je Lokomotiva kod kuće bila bolja od Zelene Gore (78:68).

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније