Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 11. 2014. 15:11 >> 17:06

UOČI OLIMPIJE

Jovović: Moramo odbraniti domaći teren

Košarkaši Budućnost Volija protiv Olimpije moraju odigrati sa svim raspoloživim resusrsima na gornjoj granici maksimuma i po svaku cijenu odbraniti domaći teren, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović. Budućnost Voli i Olimpija odigraće sjutra utakmicu devetog kola ABA lige.

Jovović je kazao da je gost podgoričkog tima jako kvalitetna ekipa koja to potvrđuje dobrim rezultatima u regionalnom takmičenju i Eurokupu.

"Prošle sezone naučili su nas da ponekad utakmica traje i preko 40 minuta i sigurno da ćemo biti silno motivisani da odigramo kvalitetan meč pred domaćim navijačima. To je jako iskusan tim predvođen Markom Marinovićem na poziciji plejmejkera, koji je sjajan asistent i skorer, spreman da igra za tim, ali i da donese neke ključne poene kada se utakmica lomi", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Klemen Prepelić jako nezgodan šuter, kao i da Bugarin Hristo Nikolov na poziciji tri ima kvalitetan šut i dobre fizičke predispozicije.

"Tu je ispod koša i Alen Omić. To je tim koji je respoektabilan i kandidat za visok plasman. Moramo da odigramo sa svim raspoložiovim resusrsima na gornjoj granici i po svaku cijenu odbranimo dopmaći teren", rekao je Jovović.

On je kazao da je Olimpija uvijek nezgodan gost u Podgorici.

"Uvijek je imala kvalitetne sastave, do nedavno je igrala i Evroligu. To za nas predstavlja dodatan motiv za dokazivcanje i dobar meč. U dobrom smo ritmu, ali iscrpljuje ogroman napor igranja svaka tri dana jako zahtjevnih mečeva", kazao je Jovović.

Prema njegovim riječima, Budućnost Voli mora odigrati svoju igru, agresivno i od prvog minuta staviti do znanja protivniku da će teško doći u situaciju da trijumfuje.

On je naglasio da Džej Ar Rejnolds i dalje van sastava i da pokušavaju da ga osposobe. Prema riječima hrvatskog internacionalca Darka Planinića, Olimpija je jako kvalitetan i iskusan tim.

"Na nama je da se dobro pripremimo, fokusirano u odbrani i kvalitetno u napadu i na kraju slavimo. Yadovoljan sam svojom igrom, ali uvijek se može bolje. Trudiću se da igram još bolje, ali timski uspjeh je najvažniji", rekao je Planinić.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila sedam pobjeda i ima dvije više od Olimpije.

Prošle sezone obje ekipe ostzvarile su po pobjedu u međusobnim duelima. Olimpija je u Podgorici slavila 78:76, dok je u Ljubljani bilo 73:69 za Budućnost.

Duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније