Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 11. 2014. 15:08 >> 15:05

JOVOVIĆ UOČI MAĐARA

Pobjeda za potvrdu visokog plasmana

Budućnost Voli respektuje Solnoki Olaj, ali ukoliko želi visok plasman i borbu za plej-of mora razmišljati samo o pobjedi, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović. Budućnost Voli i Solnoki Olaj odigraće sjutra u Podgorici utakmicu desetog kola ABA lige.

Budućnost Voli i Solnoki Olaj odigraće sjutra u Podgorici utakmicu desetog kola ABA lige.

Jovović je kazao da mađarski predstavnik ove sezone ima dobar rezultat u ABA ligi i Eurokupu.

"Ljeto su iskoristili da poprave igrački kadar, a visoke ambicije potvrdili su angažovanjem Serhija Monteza Džibsona. To je jako nezgodan tim, ima veliku širinu u napadu i nekoliko sjajnih individualaca koji su kadri da ubace i po 30 poena po meču", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je istakao kvalitet Davida Vojvode, Stefana Sinoveca, Strahinje Miloševića i plejmejkera Lazari Džonsa, kao i Marka Brkića, podsjećajući da je srpski košarkaš na nekoliko utakmica pogodio pet šuteva iz pet ili šest pokušaja.

"Kadri su da promjenom odbrane drže protivnika u nekoj vrsti dileme. Detaljno smo ih analizirali i bićemo adekvatno pripremljeni za tu vrstu defanzive. Moramo u odbrani da odigramo čvrsto, agresivno, na ivici faula i da na taj način gradimo igru i nadam se trijujumfujemo", rekao je Jovović.

On je kazao da je dug put do kraja ligaškog dijela takmičenja, podsjećajući da je Budućnost do sada ostvarila najbolji rezultat u regionalnoj ligi.

"Moramo da odigramo koncentrisano do kraja lige, u manjim mečevima se rješavaju stvari. Primarni cilj nam je da se dočepamo plej-ofa, nakon čega je sve moguće. Treba da dobijemo Solnok, nakon čega bi značajno povećali šanse za visok plasman", kazao je Jovović.

On je komentarišući nastavak regionalnog takmičenja i gostovanja Krki i Partizanu i meč sa Cedevitom pred svojim navijačima, kazao da će Budućnost Voli biti adekvatno pripremnljena za sve te mečeve.

Jovović je, odgovarajući na pitanje da li računa na Aleksandra Ćapina, kazao da računa na svakog igrača koji je u sastavu.

Prema riječima Čedomira Vitkovca, gost Budućnost Violija je opasna ekipa koja posjeduje izuzetan individualni kvalitet.

"Moramo biti svjesni da su ove utakmice izuzetno značajne sa rezultatskog aspekta. Uvjeren sam da ćemo protiv Solnoka biti pravi i nastaviti niz dobrih igara", kazao je Vitkovac.

Crnogorski prvak u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je osam pobjeda i ima tri više više od sjutrašnjeg rivala.

Prošle sezone Budućnost Voli dobila je oba međusobna duela. Pred svojim navijačima slavila je 86:77, a u gostima 84:75.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 21 sat.

Saopšteno je će ulaznice koštati dva eura, a moći će da se kupe tri sata uoči početka meča na biletarnici Sportskog centra "Morača".

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније