Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 12. 2014. 09:30 >> 09:26

NBA LIGA

Vučević odličan u porazu od Filadelfije

Protekle noći u NBA ligi odigrano je devet utakmica, a veče su obilježili pobjeda Klivlend Kavalirsa nad Memfis Grizlisima, kao i odlična igra Entonija Dejvisa koja je doprinijela pobjedi Nju Orleansa na gostovanju Oklahomi.

 

Orlando našeg Nikole Vučevića, poražen je na Floridi od Filadelfije.

Kavalirse je do 16. pobjede ove sezone predvodio Lebron Džejms sa 25 poena i 11 asistencija, Dion Vejters je dodao 21 poen, a Kajri Irving 17, uz 12 asistencija. Kod Grizlisa, Mark Gasol je upisao 23 poena, 11 skokova i pet assitencija, dok je Džon Luer imao 16 poena i sedam skokova.

                                     

Najbolju partiju večeri pružio je Entoni Dejvis u trijumfu nad Tanderom u Oklahoma Sitiju, pošto je imao 38 poena i 12 skokova. Pelikansi su u svojim redovima imali još četvoricu sa dvocifrenim učinkom, od kojih je najbolji bio Rajan Džej Anderson sa 14 poena. Na drugoj strani, Rasel Vestbruk je upisao 29 poena, pet skokova i osam asistencija.

                                      

Sjajan trio Kingsa bio je najzaslužniji za trijumf nad Lejkersima. Demarkus Kazins je imao 29 poena i 14 skokova u tom trijumfu, Rudi Gej je dodao 24 poena i šest asistencija, dok je Ben Meklemor imao 23 poena i osam skokova. Kod Lejkersa, Nik Jang je upisao 26 poena i pet skokova, a Kobi Brajant 25 poena, uz očajan šut iz igre 8/30, uz pet skokova.

Vučević je zabilježio još jednu odličnu partiju ali to nije bilo dovoljno da Orlando dobije Filadelfiju-ekipu u kojoj je počeo NBA karijeru. Vučević je za 37 minuta na parketu ubacio 19 poena, a imao je čak 17 skokova i četiri asistencije. Osim njega odličan je bio i Viktor Oladipo koji je ubacio 23 poena.

Najzaslužniji za tek treći trijum Filadlefije u sezoni (23 poraza) bio je Majkl Karter-Vilijams koji je ubacio 21 poen, šest asistencija i četiri skoka. Robert Kovington je ubacio 12 poena a imao je 11 skokova.

Vučević je nakon meča kazao da Orlando mora mnogo da unaprijedi defanzivnu igru, a takođe i komunikaciju na terenu.

                                   

Svi rezultati:

Toronto Reptors – Njujork Niks 118:108

Klivlend Kavalirs – Memfis Grizlis 105:91

Sakramento Kings – Los Anđeles Lejkers 108:101

Bruklin Nets – Detroit Pistons 110:105

Majami Hit – Boston Seltiks 100:84

Orlando Medžik – Filadelfija 76ers 88:96

Vašington Vizards – Finiks Sans 92:104

Minesota Timbervulvs – Indijana Pejsers 96:100

Oklahoma Siti Tander – Nju Orleans Pelikans 99:101

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније