Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 01. 2015. 12:51   >>  15:08

AUSTRALIJAN OPEN

Kirios nakon preokreta srušio Sepija

Australijski teniser Nik Kirios je poslije veličanstvenog preokreta savladao Italijana Andreasa Serpija i prošao među osam najboljih na Australijan openu - 5:7, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6. Kirios će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Endi Marej - Grigor Dimitrov.

Nakon pobjede nad Federerom, Sepi je bio na pragu još jednog velikog trijumfa, pošto je imao dva seta prednosti protiv Kiriosa.

Ipak, domaći tenier je preokret najavio sa 3:0 na početku trećeg seta.

U četvrtom je čak spasio meč loptu, izborio taj-brejk, pa se ušlo u pei set. 

Kirios je poveo sa 2:0 u odlučujućem setu, ali je uporni Italijan preokrenuo na 4:3. 

Potom se igralo gem za gem, da bi u 14. Italijanu pala koncentracija, pa je Kirios  stigao do tri vezane meč lopte.

Meč je riješen na lud način – Sepi je odigrao kratku bekhend dijagonalu, poen je nastavljen, pa prekinut, da bi čelendž pokazao u korist domaćeg tenisera. 

On je tako postao je prvi Australijanac nakon Lejtona Hjuita 2005. godine koji se plasirao u četvrtfinale domaćeg Grend Slema i tek peti koji je to uspio.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније