Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

25. 01. 2015. 14:02   >>  13:57

OČEKUJE RATNIČKU KOŠARKU

Jovović: Zvezda je favorit

Crvena zvezda je favorit protiv Budućnost Volija, ali oni ne pobjeđuju uvijek, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović. Budućnost Voli i Crvena zvezda odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 19. kola ABA lige.

Jovović je kazao da rezultati Crvene zvezde obavezuju Budućnost odigra utakmicu sa posebnim motivom i željom da bude prva ekipa će ih pobijediti.

"Očekuje nas uzbudljiva utakmica u prepunoj dvorani Morača. Dosta će zavisiti od kvalitetne defanzive oba tima, jer očekujem ratničku košarku, gdje će se teško postizati poeni. Ekipa koja bude mentalno čvršća i koja bude spremna da drži koncentraciju 40 minuta na visokom nivou na kraju će osvijiti bodove. Bićemo adekvatno pripreljeni i nadam se da će iz te dobre pripreme doći u situaciju da pobijedimo", rekao je Jovović.

On je kazao da je normalno da i Crvena zvezda respektuje Budućnost.

"Realno je da, imajući u vidu plasman na tabeli i činjenicu da se utakmica igra u Podgorici, da i kod njih postoji respekt, kao i što mi cijenimo ono što radi Crvena zvezda, njihov kvalitet, posvećenost i rezultate", kazao je Jovbović.

On smatra da nijedna ekipa nije u situaciji da može da prijeti.

"Nijesmo ni mi, ali ni oni, u situaciji da prijetimo. Treba izaći na teren i kroz dobru igru pokazati koje trenutno bolji i raspoloženiji", rekao je Jovović.

On je kazao da su bodovi potrebniji podgoričkom timu, navodeći da je Crvena zvezda praktično obezbijeidla prvo mjesto.

"Mi smo aktivno u trci za što bolji plasman pred plej-of. Smatram da naš tim treba da uđe motivisaniji i sa više energije. Neće to biti meč spektakularnih taktika, jer se timovi dobro poznaju, a znaju se dobro i stručni štabovi", rekao je Jovović.

Prvotiomac Budućnosti Čedomir Vitkovac, kazao je da je maksimalan učinak Crvene zvezde u ABA ligi poseban motiv za podgorički tim.

"Duel Budućnosti i Crvene zvezde je uvijek derbi, ali sada je situacija da je to ujedno i duel prve dvije ekipe na tabeli. To što je Crvene zvezda lider za nas je samo dodatan motiv. Siguran sam da ćemo sjutra biti pravi i uz pomoć publike možemo do trijumfa i nastavka dobrih igara", rekao je Vitkovac.

On je kazao da Crvene zvezda dolazi u Podgoricu da pobijedi.

"Dolaze da dobiju i za njih 18:0 ništa ne znači. Dobiti u Podgorici za njih je dokaz hrabrosti, a mi moramo da čuvamo domaći teren", rekao je Vitkovac.

Crvena zvezda je prvi međusobni duel dobila 83:69.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније