Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 02. 2015. 08:39   >>  08:36

VESTBRUK MVP

Ol-Star: Raspucane NBA zvijezde, oboren rekord

Zvijezde Zapadne i Istočne konferencije NBA lige u Madison Skver Gardenu u Njujorku pripredile su spektakl za milione gledalaca širom svijeta koji su pratili vrhunac Ol-satr vikenda.

Nijesu izostala spektakularna zakucavanja i potezi koje inače ne viđamo tako često na “običnim” utakmicama tijekom regularnog dijela sezone i, jasno - nije bilo odbrana. Rezultat toga je obaranje rekorda po broju postignutih poena u Ol-star mečevima. Ukupno je postignut 321 poen, 3 više nego prošle godine, a postignuto je čak 48 trojki i tako je srušen rekord od prošle godine kada je postignuto 30.

Zapad je slavio sa 163:158 i tako vratio titulu, koju je Istok uzeo u Nju Orleansu prošle godine.

Rasel Vestbruk je proglašem za najboljeg igrača (MVP) susreta. Košarkaš Oklahoma Tander Sitija je postigao 41 poen, u prvom poluvrmenuo 27. Malo mu je falilo da obori rekord legendarnog Vilta Čemberlejna, koji je 1962. godine u prve dvije četvrtine postigao 42 poena, imao je na kraju meča dva slobodna bacanja, ali je jedno primašio.

"Fanstastičan osjećaj, blagolsov je biti večeras u Njujorku", rekao je Vestbruk tokom ceremonije dodjele nagrada.

Zapad je u prvom poluvremenu imao prednost od 20 razlike, Istok se vratio i u nastavku izjednačio na 148:148 na četiri minuta prije kraja, ali su momci sa zapada u fnišu pojačali gas i došli do triijumfa.

U pobjedničkom timu Džejms Harden iz Hjustona je imao 29 poena i po osam skokova i asistencija, LaMarkus Oldridž (Portland Trejlblejzers) je ubacio 18, a Stef Kari (Golden Stejt Voriors) 15 poena.

Na drugoj strani, LeBron Džejms je meč završio sa 30 poena i sedam asistencija, ali nije mogao da donese pobjedu Istoku u njegovoj omiljenoj NBA areni. Trojkaš Kajl Korver (Atlanta Havks) dodao je 21 poen, ubacivši sedam trojki iz 12 pokušaja. Džon Vol (Vašington Vizards) je ubacio 19 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније