Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

01. 03. 2015. 08:59 >> 08:53

MINESOTA IZGUBILA

Peković loš, Garnet isključen

Prethodne večeri u NBA ligi je odigrano sedam mečeva, a noć je obilježio ubjedljiv trijumf San Antonija na gostovanju u Feniksu, ali i tijesan poraz Minesota na svom terenu od Memfisa 97:101.

 

Vrlo neizvjestan meč odigran je u Mineapolisu, gde su "vukovi" dugo mučili "grizlije", ali i prerano ostali bez vođe-povratnika. Kevin Garnet je zbog udaranja lopte nakon dosuđenog faula u trećoj četvrtini zaradio drugu tehničku- automatsk isključujuću grešku i ostavio saigrače do kraja meča bez svoje pomoći.

Pored te činjenice, kao i loše partije našeg Nikole Pekovića, Minesota je odolijevala jednoj od najboljih eklipa lige do posljednjeg minuta.

Dvije trojke Martina bile su dovoljne za izjednačenje 95:95, uzvratio je Konli istom mjerom na 30 sekundi prije kraja i potom je imao mirnu ruku sa linije za slobodna bacanja, dok je Martinova trojka za produžetak ostala na obruču.

Mark Gasol je blistao i upisao dabl-dabl od 27 poena (11/14 šut iz igre) i 11 skokova, ujedno postigao devet vezanih poena u posljednja četiri minuta kada se lomio meč i bio najzaslužniji za pobedu Memfisa pored Konlija, strijelca 17 poena i ključne trojke.

Španskom centru nije mogao da parira Peković i postigao je svega jedan poen uz šet 0-5 iz igre i imao četiri skoka. Bolji od ostalih u Minesoti bili su Endru Vigins sa 25 i Nil sa 16 poena, dok je Rubio stao na 13 uz 10 asistencija.

                                             

San Antonio je predvođen Kavaijem Lenardom ukrotio Finiks Sanse u ubjedljivom trijumfu od 101:74, a MVP prošlosezonskog finala plej-ofa najjače lige svijeta istakao se sa 22 poena i 10 skokova. Pratili su ga Grin, Dijao i Bejns sa po 12 poena, te su Dankan (šest poena i 10 skokova), Parker (šest) i Đinobili (dva) mogli da dozvole slabije veče.

                                            

Atlanta je nastavila da teroriše protivnike i bez četvorice igrača (Antić, Kerol, Horford, Tig) i četvrtim vezanim trijumfom učvrstila se na vrhu Istoka, a nova žrtva bio je Majami - 93:91. U pobjedničkim redovima prednjačili su Pol Milsap sa 22 poena i Denis Šreder sa 16 i 10 asistencija.

Rezultati:

Vašington - Detroit 99:95

Majami - Atlanta 91:93

Njujork - Toronto 103:98

Minesota - Memfis 97:101

Dalas - Bruklin 94:104

Finiks - San Antonio 74:101

Juta - Milvoki 82:75

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније