Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B92 ]

02. 03. 2015. 09:34   >>  09:28 4

RADONJIĆ RAZOČARAN

Vujošević: Demonstrirali smo kvalitet

Trener Partizana, Duško Vujošević rekao je da su njegovi košarkaši demonstrirali kvalitet protiv Crvene zvezde i da je zadovoljan pobjedom u sinoćnjem derbiju ABA lige.

 

"Jako sam zadovoljan ovom pobjedom, što možda i ne treba da se kaže, nego se podrazumijeva. Zvezda je zaista veliki protivnik, bili su favoriti prije ove utakmice. Igrači Partizana su demonstrirali svoj kvalitet, pokazali svoju želju, dobili velikog protivnika u utakmici u kojoj je protivnik bio favorit", rekao je Vujošević novinarima poslije utakmice u hali Pionir.

Partizan je kao domaćin savladao Crvenu zvezdu sa 77:63 u 23. kolu Jadranske lige i tako zabilježio važnu pobjedu u borbi za što viši plasman u regularnom delu tog takmičenja.

"Utakmica je psihološki bila teža za nas nego za njih, ali iz te opuštenosti je proizilazila i opasnost. Hvala igračima, a prije svega i navijačima", kazao je Vujošević.

Partizan će u narednom kolu igrati protiv Mege, a potom i Zadra i Budućnosti. Vujošević je posebno istakao sljedećeg protivnika crno-bijelih, a za predstojeći susret kazao je da će biti "veoma težak".

"Koliko je realno da Partizan bude drugi? S jedne strane je vjerovatno interes srpske košarke da ima dva tima u Evroligi. Pitanje je koliko smo mi u klubovima u stanju da zaista sagledamo taj interes na takav način", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je rekao da je Zvezda "napravila rezultate za svaku pohvalu", u Jadranskoj ligi i Top16 fazi Evrolige.

"To se s pravom komentariše da je veliki uspjeh, objektivno. Meni je žao što nije tako i za nas u toj fazi takmičenja bilo. Osvojili su i kup", rekao je Vujošević.

On je kazao da je Zvezda "tim koji pošteno radi svoj posao i vredi onoliko para koliko dobije", kao i to da "pošteno zarađuje taj novac".

"Žao mi je što se neka moja istupanja pogrešno tumače, kao da sam ja protiv tih ljudi koji igraju i protiv navijača Crvene zvezde. To nema veze sa onim što pričam. Suština je i da je Partizan veliki klub i da ima velike rezultate i da su Partizan i Zvezda deo tradicije i simboli Beograda i da bi moralo o njima podjednako da se vodi računa", kazao je Vujošević.

Trener Zvezde, Dejan Radonjić rekao je da je Partizan zasluženo pobijedio njegovu ekipu u ABA ligi.

Zvezda je kao gost u hali Pionir izgubila od Partizana sa 77:63, u derbiju 23. kola regionalnog takmičenja.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobjedi. Generalno, Partizan je bio bolji i to je to. Da bi se dobio iskusan i kvalitetan protivnik kao što je Partizan, potrebno je da imamo više raspoloženih igrača", rekao je Radonjić.

Zvezda je još ranije obezbijedila prvo mjesto u regularnom dijelu, dok Partizan sada ima skor 16/7, pobedu manje od drugoplasirane Budućnosti, a jednu više od Cedevite, koja je četvrta.

"U trećoj četvrtini smo bili bez koncentracije. Nijesmo bili ni blizu onoga što Zvezda može, što je očekivano zbog svega u prethodnom periodu. Ne samo Kupa, već i prije toga. Partizan je to iskoristio", dodao je Radonjić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније