Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

03. 03. 2015. 23:34   >>  23:28

NAJVIŠA FUNKCIJA

Divac potpredsjednik Kingsa

Proslavljeni košarkaški reprezentativac i predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije imenovan je danas za potpredsjednika Sakramento Kingsa iz NBA lige, a dobio je i zaduženja za sportskom sektoru.

Sakramento je večeras saopštio da je Divac dobio novu funkciju koja glasi "potpredsjednik za košarkaške i klupske aktivnosti", koja je napravljena specijalno za njega.

U Olimpijskom komitetu Srbije Beti je večeras rečeno da će Divac ostati na sadašnjoj funkciji do kraja olimpijskog ciklusa, kako je bilo ranije planirano. Sljedeći olimpijski ciklus završava se poslije Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Divčeve dužnosti će biti da savjetuje većinskog vlasnika Viveka Ranadivea, članove uprave koju vodi generalni menadžer Pit D'Alesandro, kao i stručni štab koji vodi trener Džordž Karl.

Divac je tako dobio zvanično najvišu funkciju u košarkaškom sektoru kluba.

"Velika je čast što se vraćam u grad koji mi je obezbedio cio život nezaboravnih iskustava. Sakramento i cijela organizacija Kingsa su mi uvijek bili u mislima i često sam sanjao da imam neku ulogu u
pomaganju našim sjajnim navijačima da dođu do glavne nagrade u NBA. Hvala Viveku na ovoj šansi i radujem se sticanju novih dragocjenih uspomena", rekao je Divac.

Ranadive je kazao da je Divac veliki globalni filantrop.

"On ima jedinstveni ugao posmatranja stvari i globalni ugled, koji će samo dodatno podići našu organizaciju širom sveta", rekao je Vivek Ranadive.

Divac je bio jedan od kapitena Sakramenta (uz Krisa Vebera) u periodu od 1999. do 2005. godine, ali je bio predvodnik ekipe u njenom najuspešnijem periodu.

Divac uživa veliki ugled u prijestonici Kalifornije, a tamošnji mediji i navijači ga posmatraju kao jednog od najvažnijih igrača u istoriji kluba. Njegov dres sa brojem 21 je povučen iz upotrebe.

Najtiražniji list u Sakramentu i peti najtiražniji u Kaliforniji, Sakramento bi (Sacramento Bee) ocijenio je da je Divac "ikonična međunarodna sportska figura i najvoljeniji igrač u eri Kingsa u Sakramentu".

"Divac je bukvalno bio sidro, emotivno i drugo, tima Kingsa u njegovoj najuspješnijoj eri...U Sakramentu je bio prvo značajno pojačanje kluba i postao je njegov zaštitni znak. Nijedan igrač Kingsa nije bio vidljiviji ni toliko uključen u zajednicu, niti je iko toliko bio simbol organizacije dok je postajala međunarodni fenomen", naveo je ovaj list. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније