Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

16. 04. 2015. 10:55 >> 10:49
1

NASTAVIĆE SE VELIKA BORBA

Kuk: Pokušaćemo da u Zagrebu završimo seriju

Košarkaši Budućnosti sa velikom prednošću putovaće u Zagreb na nastavak polufinalne serije plej-ofa ABA lige, a plejmejker "plavih" Omar Kuk je poručio da će učiniti sve kako bi na Cedevitinom parketu izborili plasman u finale i izbjegli majstoricu u Podgorici.

"Bila je ovo fantastična pobjeda na domaćem terenu, igrali smo odlično u odbrani. Na pola smo puta i pokušaćemo u Zagrebu da završimo seriju. Svi su dali svoj doprinos i svi su igrali čvrsto. Ovo je bila već četvrta utakmica sa Cedevitom, znamo da će to biti velika borba u Zagrebu. Neće biti lako, moramo igrati čvrsto i dobro u odbrani. Oni igraju dobro u defanzivi i moramo naći način da dođemo do laganih koševa", izjavio je Kuk nakon sinoćnjeg meča, prenosi klupski sajt.

Trener Budućnosti Igor Jovović bio je oduševljen navijanjem u "Morači" i istakao da su navijači nosili tim do druge uzastopne pobjede nad Cedevitom u polufinalnoj seriji.

Hvala publici, Podgorica ne pamti ovakvo navijanje. Navijači su bili naš 6. igrač i davali nam vjetar u leđa tokom cijelog meča. Imali smo protiv sebe sjajnog protivnika kakva je Cedevita, ali je presudio karakter i hladna glava koju smo imali kada se rješavalo",rekao je trener Igor Jovović.

Strateg Cedevite Jasmin Repeša kazao je da je Budućnost zasluženo slavila, lakše nego što se očekivalo.

"Loše smo otvorili utakmicu, dozvolili rivalu neke lake šuteve, mada smo se brzo konsolidovali i do poluvremena stigli do egala, što je bilo sasvim dobro. Sredinom treće četvrtine stigli smo i do šest razlike, nakon čega smo prosto prestali da igramo. U zadnjoj četvrtini vidjeli smo da je pušten kriterijum koji je dozvoljavao izuzetno čvrstu, jaku igru u kojoj se mi nijesmo adaptirali, a imali smo samo dva faula do minut i po prije kraja. Ukoliko odigramo mekano u takvom kriterijumu treći meč, onda su naše šanse nikakve, tako da je manji problem 2:0. Nijesmo bili na potrebnom nivou, u prvoj utakmici imali smo šansu da slavimo, a zadnja četvrtina je nešto što je nedopustivo za ekipu koja se bori za trofeje", kazao je trener Zagrepčana.

Jedini stranac u timu Cedevite, reprezentativac BiH Nemanja Gordić rekao je da je Budućnost pokazala da je čvršći tim, ali da još uvijek imaju šansi.

"Gubimo sa 2:0 i svakako da smo u nimalo prijatnoj situaciji. Budućnost je zasluženo slavila, u većem dijelu meča kontrolisala je igru, a mi smo u prvoj utakmici propustili priliku da napravimo brejk, jer smo tada imali veću šansu. Podgoričani su se pokazali mnogo čvršćim od nas, posebno u ovoj drugoj utakmici .Zahtjevno je igrati dan za danom, posebno ovako iscrpljujuće mečeve. Sigurno da je prvi poraz mnogo uticao, jer smo se emotivno ispraznili, jer smo imali gotovo dobijenu utakmicu Mislim da je navijanje u ovoj utakmici bilo čak i bolje nego u prvom meču. Zaista je ambijent bio sjajan i sigurno da su navijači bili dodatna energija Budućnosti, koja je nošena navijanjem pogađala često i teške šuteve, što im je donijelo dodatno samopuzdanje. Sa druge strane, mi kada smo se vratili, napravili prednost, nijesmo uspjeli da prelomimo meč . Sada je pritisak na nama, ali svakako da imamo i dalje šansi", izjavio je Gordić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније