Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

21. 04. 2015. 12:28 >> 12:22
2

UOČI CEDEVITE

Jovović: Želimo pobjedu za Evroligu

Budućnost Voli želi pobjedu protiv Cedevite i plasman u finale ABA lige, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović.

 

Budućnost Voli i Cedevita odigraće sjutra u Podgorici odlučujući, peti meč polufinalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja.

Jovović je kazao da je predstojeći duel šansa da se Evroliga poslije 12 godia vrati u Podgoricu.

“Bićemo spremni da damo sve od sebe u svakom momentu. Očekujemo tvrdu utakmicu, protiv kvalitetnog tima i želimo da publika bude naš šesti igrač 40 minuta. Da nam daje potrebni vjetar u leđa. Ono što mogu da obećam je da ćemo dati svoj maksimum i vidjećemo za šta će to biti dovoljno”, kazao je Jovović na konferenciji za novinare.

On smatra da svih 12 igrača Budućnosti, ukoliko žele pobjedu, moraju odigrati iznad svojih optimalnih mogućnnosti.

“Moramo da budemo konkretniji u šutu za tri poena, da svi igrači odigraju najbolje što mogu i da ostvaimo srce na parketu. U tim okolnostima možemo da se nadamo trijumfu”, rekao je Jovović.

Prema njegovim riječima, sudije su generalno odradile dobar posao i da nema razloga da tako ne bude i u posljedjem meču u Podgorici.

“Cedevita je dosta investirala i igrala Evroligu ove sezone. Želi da to ponovi i naredne sezone, ali to želimo i mi. Nadam se da će sudije biti na svom optimu”, rekao je Jovović.

On je kazao da Budućnost Voli ima idealnu situaciju da pred svojim navijačima igra odlučujući meč, da eliminiše Cedevitu i napravi senzaciju.

Centar podgoričkog tima Darko Planinić, kazao je ulog veliki, ali da je cilj finale i da Budućnost želi da ga ispuni.

“U svoje, ali i u ime svojih saigrača, mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo i na kraju slavimo finale i palsman u Evroligu.Uspjeli smo u prva četiri meča da zaustavimo Stanka Baraća i Mira Bilana, zašto to ne bi uradili i sada u petoj”, rekao je Planinić.

Rezultat u polufinalnoj seriji, nakon četiri odigrana meča, je neriješen, 2:2.

Budućnost je dobila prva dva duelapred svojim navijačima (82:81 i 81:76), dok su naredna dva u Zagrebu pripala hrvatskom prvaku (85:57 I 88:85). Ekipa koja dobije majstoricu obezbjediće nastup u Evroligi naredne sezone.

Za sjutrašnji duel koji će početi u 18 sati i 30 minuta, već je počela prodaja karata.

Podsjećamo da je plasman u finale ranije  izborila Crvena zvezda, koja je eliminisala Partizan 3:1.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније